«Азов» є загоном спецпризначення держструктури, а не парамілітарною групою – Нацгвардія

20:21, 02.08.2022
«Азов» є загоном спецпризначення держструктури, а не парамілітарною групою – Нацгвардія

Окремий загін спецпризначення «Aзов» входить до складу 12-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії України. (Фото Нацгвардії МВС)

Національна гвардія України відреагувала на скандальне рішення верховного суду рф, яким український спецпідрозділ «Aзов» було визнано так званою терористичною організацією.

 

У НГУ вважають, що однією із цілей війни для росіян є знищення українських захисників із "Азову", тому вони вигадують про них жахливі історії і вирішили їх визнати нібито терористами.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Нацгвардія України у вівторок ввечері.

 

«Через власні наративи та пропаганду у своїх та іноземних ЗМІ, росія прагне зробити «Aзов» так званим «неонацистським полком». Задля цього рф постійно вигадує та поширює різні жахливі історії про його діяльність, його воїнів робить об'єктом залякування людей у росії та світі, а його знищення однією із цілей розпочатої війни.

 

Після жахливої страти українських військовополонених у н.п. Оленівка, росія шукає нові приводи і виправдання для своїх воєнних злочинів

 

Однак ініціатори законів, керувалися створеним у власних ЗМІ образом і навіть не розуміли, що йдеться про окремий загін спецпризначення державної структури, а не про неформальну парамілітарну групу», - наголосили у НГУ.

 

Також офіційно повідомляється, що окремий загін спеціального призначення «Aзов» входить до складу 12-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України.

 

«Це не окремий "полк", а структурний підрозділ у складі Національної гвардії України - військового формування в підпорядкуванні Міністерства внутрішніх справ, що створене і на законних підставах функціонує у державі і сьогодні продовжує виконувати бойові завдання із захисту держави», - констатували нацгвардійці.

 

Як повідомляла «УМ», верховний суд росії визнав український "Азов" "терористичною організацією" та заборонив його діяльність на території рф.

 

У свою чергу «азовці» заявили, що світова спільнота повинна визнати рф державою-терористом.