Україна звільнить свою територію, а росія має програти – Анджей Дуда

23:30, 23.07.2022
Україна звільнить свою територію, а росія має програти – Анджей Дуда

Еліна Світоліна, Анджей Дуда та Агата Корнзаузер-Дуда. (facebook.com/elinasvitolinaofficial)

Президент Польщі Анджей Дуда наголошує, що Захід продовжуватиме надавати Україні різноманітну допомогу, зокрема, і військову, тому росія повинна програти у цій війні у всіх вимірах.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Дуда заявив в межах Другого міжнародного саміту перших леді та джентльменів у Києві під час спільного включення із Кракова разом дружиною Агатою Корнхаузер-Дудою й українською тенісисткою Еліною Світоліною у суботу ввечері.

 

«Куди б я не поїхав, я завжди підтримую Україну, підтримую кандидатство України в ЄС, ми також надаємо Україні підтримку по лінії НАТО»,- заявив польський президент у товаристві дружини та української титулованої тенісистки.

 

За його словами, він разом з багатьма іншими президентами і прем’єр-міністрами організовує військову допомогу Україні, зокрема, передачу сучасного озброєння, артилерійських снарядів, бронежилетів.

 

«Навіть якщо росіяни переважають числом, ми все одно продовжуватимемо надавати українцям допомогу. Це найголовніше наше завдання», - підкреслив пан Дуда.

 

Президент Польщі висловив сподівання, що Україна "дуже скоро звільнить свою територію від російського агресора і перетвориться на найчарівнішу сучасну державу у світі".

 

«Головне, щоб росіяни програли у військовій та інших сферах, а Україна стала частиною вільного, розвинутого світу», - зазначив він.

 

 

У свою чергу його дружина Агата Корнзаузер-Дуда підкреслила, що у Польщі проводиться велика кількість різних заходів та проєктів для підтримки українців, які потерпають від російської агресії.

 

Тим часом, Еліна Світоліна подякувала усім полякам за допомогу українцям: «Як і наші військові, ми б’ємося по всіх фронтах, ми хочемо працювати і підтримувати наш український народ. Для того, щоб українське сонце сходило, нам потрібно перемогти темряву».

 

За її словами, вона щаслива бути сьогодні в Кракові зі справжніми друзями України - першою леді Польщі Агатою Корнхаузер-Дудою та президентом Анджеєм Дудою.

 

«Вже 150 днів ми як ніколи об'єднані, і кожен докладає зусиль на своєму фронті. Моя сім'я сьогодні - це вся Україна. Але я знаю, що під час війни ми знайшли справжні сім'ї по всьому світу. Тому я звертаюся до вас.

 

Заради життя кожного українця, а це найцінніше, не переставайте говорити, не переставайте робити і не переставайте допомагати», - сказала українська тенісистка.

 

 

Як повідомляла «УМ», кардинально протилежну думку висловив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан: він засуджує надання ЗСУ точної західної артилерії та виступає проти антиросійських санкцій.

 

Відтак, Орбан закликав Євросоюз припинити озброювати Україну та переглянути стратегію щодо відносин до вторгнення росії.