Ірина Венедіктова чекає призначення на дипломатичному фронті

17:59, 19.07.2022
Ірина Венедіктова чекає призначення на дипломатичному фронті

Ірина Венедіктова подумки вже у Швейцарії? (facebook.com/irina.venediktova.31)

Звільнена сьогодні з посади генпрокурора Ірина Венедіктова чекає призначення на нову посаду.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі телемарафону і в Telegram
 
«Ми чекаємо вже за декілька днів чи, можливо, за тиждень її нове призначення на дипломатичному фронті…Її досвід послужить державі на новому місці, що потребує посилення фаховими менеджерами та правниками»,— зазначив він. 
 
І додав, що пані Венедіктова залишається в команді партії "Слуга народу".
 
У свою чергу, народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі повідомив, що Банкова готує для Венедіктової запасний аеродром. 
 
За інформацією нардепа, колишня генпрокурорка претендує на посаду посла України у Швейцарії.
 
«Підтверджую, що Венедіктову розглядають на кандидата на роль посла України в Швейцарію», – написав Гончаренко. 
 
Зазначимо, що раніше очільник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що Ірина Венедіктова, попри її звільнення з посади генпрокурора, залишається важливим членом команди президента Володимира Зеленського.
 
За словами нардепа, досвід Венедіктової «послужить державі на новому місці, яке потребує посилення професійними менеджерами та юристами». Арахамія натякнув, що Венедіктова може отримати дипломатичну посаду.
 
Як повідомляла УМ, сьогодні, 19 липня, Верховна Рада звільнила Ірину Венедіктову з посади генерального прокурора України. Відповідне рішення підтримали 264 нардепи.
 
Нагадаємо, 17 липня президент Володимир Зеленський відсторонив від виконання обов'язків Генпрокурорку Ірину Венедіктову.
 
Зеленський вже призначив виконуючим обов'язки генерального прокурора Олексія Симоненка.
 
Венедіктова, коментуючи своє відсторонення, заявила, що продемонструвала гарні результати роботи.