У Раді зареєстровано законопроєкт про особливий статус поляків в Україні - Дуда

17:40, 11.07.2022
У Раді зареєстровано законопроєкт про особливий статус поляків в Україні - Дуда

Анджей Дуда під час виступу до 79-ї річниці Волинської трагедіїї. (facebook.com/andrzejduda)

Президент України Володимир Зеленський пропонує надати полякам особливий статус в Україні.
 
Відповідний законопроєкт він вніс у понеділок, 11 липня, до Верховної Ради. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив польський президент Анджей Дуда  у Фейсбуці.
 
«Сьогодні президент Зеленський вніс до Верховної ради законопроєкт про надання полякам особливого статусу в Україні. Сьогодні Україна цим жестом президента символічно запрошує нас: «Ми вітаємо вас тут на особливих правах». Нехай це буде для нас якимось знаком», – сказав він під час виступу до 79-ї річниці Волинської трагедіїї.
 
Президент Польщі вірить, що усі гуртом «впораємося з цим нелегким викликом».
 
«І те, що відбувається протягом останніх місяців, є новим образом польсько-українських відносин, який є справді добросусідським і братерським», – заявив Дуда.
 
Нагадаємо, раніше Зеленський анонсував введення особливого статусу поляків в Україні.
 
У травні Дуда виступив у парламенті та став першим іноземним лідером, який звернувся до українських народних депутатів не в дистанційному режимі.
 
Нагадаємо, що Польща чи не найбільше допомагає Україні з початку вторгнення РФ. Нині у цій країні перебуває найбільша кількість українських біженців.
 
Сам Дуда раніше заявляв, що кордону між Польщею та Україною фактично не буде на десятиліття, а може бути, що і на сторіччя. На цю заяву істерично відреагувала влада Російської Федерації.
 
Як повідомляла УМ, ще у травні Президент України Зеленський та президент Польщі Дуда досягли домовленості про двосторонню угоду, яка має спростити перетин кордону між країнами.