Генштаб ЗСУ готує деокупацію півдня України за дорученням Зеленського

08:36, 11.07.2022
Генштаб ЗСУ готує деокупацію півдня України за дорученням Зеленського

Україна збирає мільйонні бойові сили, оснащені сучасною потужною зброєю Заходу. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Президент України Володимир Зеленський доручив найвищому військовому керівництву розробити плани деокупації прибережних районів на півдні країни.

 

Для цього Україна збирає мільйонні бойові сили, оснащені сучасною потужною зброєю Заходу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю британській газеті The Times.

 

За його словами, Верховний Головнокомандувач наказав військовим України відвоювати окуповані росіянами райони на півдні, які мають життєво важливе значення для економіки країни.

 

«Ми розуміємо, що політично це дуже потрібно для нашої країни. Президент доручив найвищому військовому керівництву розробити плани. Після цього Генштаб каже, що для досягнення цієї мети нам потрібно, а, б, в… Це моя робота. Я пишу листи колегам у країнах-партнерах, генерали говорять про те, чому нам потрібні такі види озброєння, а згодом ми отримуємо політичні рішення», - сказав Олексій Резніков.

 

 

Показово, що у той же час віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук вже вдруге (!) закликала жителів окупованих районів Херсонської та Запорізької областей якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами.

 

«Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступальних дій не наражали на небезпеку цивільне населення», - пояснила урядовиця в ефірі інформаційного телемарафону.

 

І у чергове закликала громадян виїжджати у будь-яких напрямках, навіть через окупований Крим.

 

За її словами, 30% населення тимчасово окупованих росією районів не проходять так звану "фільтрацію", влаштовану загарбниками. При цьому, росіяни забирають "на підвали" осіб, яких вважають небезпечними, і переважно це чоловіки.

 

Зауважимо, що в суботу перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський також заявив, що жителям окупованої Херсонщини варто виїхати з області, а хто не може – готуватися до бойових дій, шукати укриття, воду та їжу.

 

Як повідомляла «УМ», днями голова Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що сучасні запорізькі козаки готові дати ворогу по зубах.