Голова Сенату Франції Жерар Ларше виступив у Раді

14:03, 09.07.2022
Голова Сенату Франції Жерар Ларше виступив у Раді

Будемо з вами, аж до вступу України в ЄС— Жерар Ларше (facebook.com/stefanchuk.official)

Голова Сенату Франції Жерар Ларше  виступив у Верховній Раді України з промовою, запевнивши в підтримці парламентами країн Європи європейського шляху України.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив голова українського парламенту Руслан Стефанчук.
 
«У цих стінах, у будівлі парламенту, б’ється серце європейського парламентаризму. Яка ж радість бачити у цій залі прапор ЄС разом з українським стягом. 12 зірок на блакитному тлі є символом єдності та надії. І цей прапор об’єднує нас від Парижа до Києва, від Києва до Брюсселя»,– сказав голова Сенату Франції.
 
Він також наголосив, що французький Сенат і національні парламенти Європи будуть пліч-о-пліч з Україною у найближчі місяці: від статусу кандидата до затвердження рішення про вступ до ЄС.
 
 
Як зазначив Стефанчук, промова Жерара Ларше не раз переривалася оплесками українських депупатів.
 
Як повідомляли французькі ЗМІ, голова Сенату Франції прибув до України у п’ятницю. Він відвідав зруйновані російською армією міста Бучу, Бородянку та Ірпінь на Київщині, а також підписав угоду про співпрацю між Сенатом і Верховною Радою.
 
 
 
У суботу Ларше також має зустрітися з президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити поточну ситуацію на фронті, потреби Києва у допомозі та плани з відбудови України.
 
Нагадаємо, що 08 червня Голова Верховної Ради Стефанчук побував з робочим візитом у Франції. Там він зустрічався з Президентом Сенату Франції Gérard Larcher.
Тоді, Жерар Ларше запевнив, що Україна може розраховувати на підтримку Франції у своїх євроінтеграційних прагненнях.
Також Президентом Сенату Франції прийняв запрошення відвідати Україну і пообіцяв зробити це якомога швидше.
 
Як повідомляла УМ, раніше президент Франції Еммануель Макрон казав, що заяви росії щодо завершення війни та капітуляції України – це елемент словесного залякування, не більше того.