Зеленський розкритикував Генштаб за «дозволи на виїзд» військовозобов’язаних

22:39, 05.07.2022
Зеленський розкритикував Генштаб за «дозволи на виїзд» військовозобов’язаних

Зеленський закликав Генштаб ЗСУ не ухвалювати без нього подібних рішень, які викликали обурення в суспільстві. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський вирішив розібратися в питанні порядку виїзду за межі місць реєстрації осіб, які є військовозобов’язаними.

 

Верховний Головнокомандувач при цьому закликав Генштаб ЗСУ не ухвалювати без нього подібних рішень, які викликали обурення в суспільстві.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні в ніч на середу.

 

«Сьогодні в суспільстві виникло багато суперечок щодо рішення Генштабу ЗСУ щодо отримання певних дозволів для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів.  Я бачу, що є різні оцінки такого рішення, є нерозуміння та обурення в суспільстві», - сказав глава держави.

 

За його словами, він доручив міністру оборони, начальнику Генштабу і Головнокомандувачу ЗСУ доповісти на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача в середу, 6 липня, всі деталі стосовно рішення «про затвердження Порядку отримання якихось дозволів для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів».

 

«Я обіцяю народу розібратися з цим. Прошу Генеральний штаб надалі не ухвалювати без мене подібних рішень», - наголосив Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», справжній суспільний резонанс викликала ранкова інформація Генштабу ЗСУ про те, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника військкомату (ТЦК та СП).

 

Після цього протягом дня уточнення знову наводили Генштаб ЗСУ, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залежний, представники Міноборони і під вечір – знову ж таки Генштабу ЗСУ.

 

Українці під постами військових на цю тему обурюються, що все нові та нові уточнення часто суперечать одне одному і не роз’яснюють порядок видачі і перевірки дозволів на виїзд, а навпаки – заплутують його.