Україна вела приховану підготовку до вторгнення рф - Резніков

16:25, 13.06.2022
Україна вела приховану підготовку до вторгнення рф - Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що українська армія вела підготовку до війни з росією і на момент повномасштабного вторгнення ЗСУ були напоготові

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна таємно готувалася до війни з росією за особистим сценарієм президента Володимира Зеленського. 

Коли почалася повномасштабне вторгнення, для ЗСУ це не було несподіванкою. 
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив у інтерв'ю The Economist.  
 
Міністр оборони нагадав, що всі очікували, що президент втече та сформує уряд у вигнанні. «Але Зеленський мав свій сценарій»,– стверджує Резніков. 
 
Міністр оборони розповів, що Україна вела приховану підготовку до російського вторгнення. Вона проводилася під приводом «звичайних військових навчань»,– аналогічно до того, як це робили війська РФ та Білорусі напередодні.
 
За словами Резнікова, саме цей привід і дозволив таємно вивести наші військові частини з місць їхньої постійної дислокації. 
 
«Коли почалися удари, наші хлопці не були всі разом в одній точці, а були напоготові зі зброєю, боєприпасами по країні»,– зазначив він.
 
Крім того, українські системи ППО та штурмовики були переміщені, а замість них встановили макети, по яких спочатку вдарив ворог. Резніков також згадав про ухвалення нового закону про територіальну оборону. За його словами, він дозволив за три дні озброїти близько 100 тисяч цивільних. 
 
«Суспільство теж самоорганізувалося так, як росіяни не очікували»,– наголосив міністр оборони.
 
Під час інтерв’ю Олексій Резніков заявив, що українські військовослужбовці освоїли артилерію, поставлену із західних країн, лише за два тижні, а сама Україна готова перевести своє озброєння на стандарти НАТО протягом місяця.
 
Як сказав товариш Черчилль, дайте нам інструменти, і ми закінчимо роботу, — каже міністр.
 
Також він додав, що зброю нам потрібно доставити якомога швидше, адже «затримки вимірюються українською кров’ю».
 
Резніков зазначив, що деякі союзники України більше говорять про права людини та свободи, ніж захищають їх. 
 
«Бюрократія і прагматизм Заходу виявилися набагато сильнішими за його цінності, — сказав Резніков. — Або світ не зовсім розуміє, що відбувається, або розуміє, втомився та задовольняється загибеллю кількох українців», — зазначив міністр оборони України.
 
Він наголосив, що український народ ніколи не піде на територіальні поступки окупантам. 
 
«Вони намагаються створити достатньо хаосу, паніки та страху, щоб змусити нас підписати акт про капітуляцію… Це не спрацювало. Ми навіть близько не підійшли до такого настрою», — сказав Резніков.
 
Як повідомляла УМ, Президент США Джо Байден пригадав початок повномасштабного вторгнення росії в Україну, а також те, що в попередні тижні президент України Володимир Зеленський відкидав його попередження про войовничі наміри путіна.