Зеленський про втрати окупантів: ворог досягне межі в 40 тисяч загиблих ще у червні

23:29, 12.06.2022
Зеленський про втрати окупантів: ворог досягне межі в 40 тисяч загиблих ще у червні

Зеленський знайомиться з оперативною обстановкою на Донбасі. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський вважає, що межа в 40 тисяч загиблих російських загарбників може бути досягнута ще у червні.

 

За його даними, у жодній іншій війні за багато десятиліть росіяни не втрачали стільки своїх військових.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив у вечірньому зверненні в неділю.

 

«Російська армія пробує завести на Донбас резервні сили. Але які в них можуть бути резерви зараз?

 

Схоже, спробують кинути в бій слабо підготовлених строковиків і тих, кого зібрали шляхом прихованої мобілізації. Російські генерали розглядають своїх людей просто як гарматне мʼясо, якеїмпотрібне, щобзабезпечуватиперевагувкількості–укількостіживоїсили, укількостівійськовоїтехніки», - наголосив Верховний Головнокомандувач.

 

Він пояснив, що найбільш жорсткі бої зараз точаться в Сєвєродонецьку, де оборонці ведуть бій майже за кожен метр. Також окупанти тиснуть на напрямках Лисичанська, Бахмута й Слов’янська.

 

Також Зеленський акцентував на тому, що сприйняття росії у світі визначатиме не Петро І, а українські діти, вбиті та поранені внаслідок російських ударів.

 

Він нагадав, що після ракетного удару росії по Тернопільській області у ніч на 12 червня, який є проявом терору, в лікарнях досі перебувають 10 людей, серед постраждалих - дівчинка.

 

«Не було жодного тактичного чи стратегічного сенсу в цьому ударі, як і в абсолютній більшості інших ракетних ударів. Це терор, просто терор. Серед постраждалих - дівчинка, їй 12 років, вона з Харкова і виїхала на Тернопільщину, щоб врятуватися від російської армії. Саме такий факт тепер визначатиме сприйняття росії у світі. Не Петро І, не Лев Толстой, а діти - поранені та вбиті російськими ударами», - сказав Президент.

 

За його словами, Україна продовжує говорити партнерам про необхідність систем сучасної протиракетної оборони, постачання яких було можливим і цьогоріч, і минулого року, і ще раніше.

 

«Чи отримали ми їх? Ні. Чи потрібні вони нам? Так», - додав глава держави.

 

«Набралося вже 2 606 ствердних відповідей на це запитання у вигляді різних російських крилатих ракет, які ударили по українських містах, селах від 24 лютого. Це життя, які можна було врятувати, це трагедії, яким можна було запобігти, якби до України дослухались», - сказав Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», внаслідок ракетного удару, завданого у ніч на 12 червня загарбниками по Чорткову на Тернопільщині, постраждали 21 дорослий і 12-річна дитина. Зруйновано частину воєнного об'єкта, постраждало чотири житлові п'ятиповерхівки.

 

Нагадаємо, що президент росії володимир путін раніше провів паралель між завоюваннями Петра І і вторгненням росії в Україну, порівнявши військові кампанії Петра I із завданням, яке, на його думку, зараз постало перед москвою.

 

На Банковій відреагували на ці божевільні порівняння путіна з Петром І та вважають, що в рф необхідно провести ще й деімперіалізацію.