Посол Мельник різко розкритикував Меркель

15:28, 08.06.2022
Посол Мельник різко розкритикував Меркель

Ангела Меркель не збирається вибачатися щодо свого надто м’якого ставлення до кривавого диктатора путіна

Посол України Андрій Мельник піддав різкій критиці ексканцлерку Німеччини Ангелу Меркель за виправдання її політики щодо Росії після 16-ти років правління.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Spiegel Online.
 
Мельник зазначив, що, на жаль, у першому інтерв'ю Меркель після зміни уряду не було і «натяку на самокритику».
 
«Викликають подив заяви ексканцлерки про непогрішність її курсу щодо Росії і надто м'яке ставлення до диктатора Путіна»,- сказав Мельник інформаційному агентству dpa.
 
Меркель захищала свій курс щодо Росії від жорсткої критики протягом останніх місяців у розмові з журналістом Александром Осангом у вівторок ввечері. 
 
«Ну, я не бачу необхідності говорити, що це було неправильно, тому я не вибачатимуся»,- сказала вона. 
 
Мельник заперечив їй, зазначивши, що як тоді могло трапитися, що Росія змогла розпочати "найкривавішу війну в Європі з 1945 року", коли політика Німеччини щодо Росії "була такою крутою" в останні кілька десятиліть. 
 
Нинішні заяви Меркель "викликають великий жаль", сказав посол. 
 
«Бо без чесного, всебічного перегляду політики Німеччини щодо Росії абсолютно неможливо зробити правильні висновки про майбутні стосунки з Москвою та зупинити її агресію»,- зазначив посол.
 
В інтерв’ю ексканцлерка також відхилила звинувачення посла України в Німеччині Андрія Мельника в тому, що вона проводила політику пацифікації щодо Росії.
 
Меркель раніше стверджувала, що не планує публічно коментувати свою політику щодо РФ, попри те, що такі прохання надходили й від її партії. 
 
Також  Андрій Мельник дорікнув Ангелі  Меркель, яка проводить приємну відпустку в Італії. Свою позицію він висловив у Твіттері.
 
«Звісно, у Флоренції на вулицях не лежать убиті жінки та діти. Але тут так багато культури і мистецтва. Чудово», - написав дипломат.
 
Як повідомляла УМ, колишня  канцлерка Німеччини Ангела Меркель, попри численні воєнні злочини росіян на Київщині, вважає правильною позицію ФРН у 2008 році - не приймати Україну до НАТО.