Піаром СБУ вважає адвокат Порошенка несподівано «сенсаційну» заяву Медведчука

12:55, 23.05.2022
Піаром СБУ вважає адвокат Порошенка несподівано «сенсаційну» заяву Медведчука

Напередодні суду над Порошенком і можливого обміну на захисників Маріуполя Медведчук став дуже говірким. (Фото: "Суспілене")

Ігор Головань , адвокат п'ятого президента Петра Порошенка заявив, що слова кума Путіна Віктора Медведчука про причетність Порошенка до незаконної схеми торгівлі вугіллям та відчуження трубопроводу не відповідають дійсності.

 

Як інформує УМ, про це сказав головань у коментарі "Суспільному".

 

«На нашу думку взагалі те, що робить СБУ — це винятково піар. По-перше, це не їхня справа, цим має займатися ДБР. І те, що про це говорить СБУ — це підтверджує, що тут нічого спільного із правдою і законом немає», - заявив Головань.

 

 

На думку адвоката, рішення оприлюднити свідчення Медведчука пов’язане із судовим засіданням у справі п’ятого президента.

 

Зауважимо, що затриманий Службою безпеки України Віктор Медведчук, якому висунуто підозру у державній зраді та сприянні тероризму, розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного палива. «Щиросердечні зізнання» кума Путіна СБУ оприлюднило 23 травня на своєму сайті.

 

І все це відбувається на тлі можливого обміну Медведчука на полонених захисників Маріуполя. Раніше, до війни, перебуваючи під домашнім арештом ОПЗЖист, любитель "русского мира" Віктор  Медведчук чомусь тримав язика за зубами й лише зараз несподівано «розговорився».

 

На 23 травня призначене судове засідання стосовно арешту на майно Порошенка. Адвокат розцінює повідомлення СБУ як "тиск на суд".

 

Як повідомляла УМ, в ефірі телеканалу CNN Turk п’ятий президент України Петро Порошенко закликав владу Туреччини допомогти розблокувати українські морські порти, щоб запобігти глобальній продовольчій кризі