Мир на умовах росії приймати не можна - Олаф Шольц

14:18, 09.05.2022
Мир на умовах росії приймати не можна - Олаф Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц звинуватив путіна у фальсифікації історії та наголосив, що миру на його умовах не буде (Скріншот відео)

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у своєму зверненні з нагоди річниці закінчення Другої світової війни висловив упевненість, що кремлівський диктатор Путін не переможе у війні проти України.
 
Як інформує Україна молода, про це пише ZDF. 
 
Шольц підкреслив, що надалі він керуватиметься чотирма принципами: жодних односторонніх дій Німеччини — лише у координації із партнерами по НАТО; збереження власної обороноздатності Німеччини; не проводити жодної політики, що зашкодить Німеччині
 «і нашим партнерам більше, ніж росії», і, по-четверте, він не ухвалить жодного рішення, «яке перетворить НАТО на учасника війни».
 
Коли і чим закінчиться жорстока війна росії проти України, канцлер поки не береться сказати.
 
«Однак ясно одне: миру, продиктованого росією, не буде. Українці цього не приймуть — і ми також»,— наголосив Олаф Шольц.
 
Він висловив “глибоку переконаність” у тому, що Україна вистоє і що свобода та безпека переможуть — “так само, як 77 років тому свобода і безпека перемогли над рабством, насильством і диктатурою”.
 
І спадщина 8 травня полягає в тому, щоб кожен зробив в це посильний внесок, підкреслив канцлер ФРН Олаф Шольц.
 
Також у своєму відеозверненні він звинуватив путіна у фальшуванні історії: агресор порівняв вторгнення в Україну з війною СРСР проти нацистів, передає The Washington Post.
 
За словами Шольфа, все треба називати своїми іменами, і те, що сказав путін - це фальсифікація історії.
 
Відомо, що у своїй промові на Червоній площі з нагоди святкування Дня Перемоги, путін поставив наступ на Україну в один ряд із Другою світовою війною та анексією Криму у 2014 році.
 
Також путін ще раз сказав, що одна з причин вторгнення росії на українську територію - це заяви Києва про придбання ядерної зброї.
Варто нагадати, що минулого тижня агресор вибачився перед Ізраїлем за свого міністра закордонних справ Сергія Лаврова, який пов'язав нацистського лідера Адольфа Гітлера з юдаїзмом, а також сказав, що у його жилах текла єврейська кров.

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца відвідати  Київ саме 9 травня.