Радбез ООН ухвалив першу заяву після повномасштабного вторгнення рф в Україну – Денісова

14:54, 07.05.2022
Радбез ООН ухвалив першу заяву після повномасштабного вторгнення рф в Україну – Денісова

Історичне засідання Радбезу ООН. (Фото: Фейсбук Людмила Денісова)

У ООН ухвалили заяву із засудженням повномасштабної війни росії проти України.

 

Як інформує УМ, про це 7 травня заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Фейсбуці.

 

«Сьогодні Рада безпеки ООН вперше з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну схвалила заяву щодо ситуації в нашій державі. Члени Ради одноголосно визнали, що ситуація на території України є небезпечною та такою, що не відповідає Статуту Організації Об’єднаних Націй», - йдеться в повідомленні.

 

Окрім того, Рада безпеки висловила тверду підтримку генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу, який заявив під час свого виступу на засіданні, що «вторгнення росії в Україну є порушенням її територіальної цілісності та Статуту Організації Об'єднаних Націй».

 

Заяву ухвалили всі члени Радбезу ООН, включаючи росію, зазначила омбудсмен.

 

Денісова також наголосила на тому, що підтримка рф заяви Радбезу ООН є першим офіційним визнанням реальної природи своїх дій в Україні, а також свідченням відсутності підтримки держави-агресора серед країн світу та країн-членів Ради.

 

Нещодавно постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розкритикував Раду безпеки за відсутність реакції на ракетний обстріл Києва під час візиту Антоніу Гутерреша.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський виступив перед Радою Безпеки ООН. Він зазначив,  що сам став свідком злочинів росіян у Бучі і закликав позбавити Росію, як агресора, членства ООН.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Риторична розмова з громадянами ФРН, для яких війна відбувається "десь далеко".