Втікач Захарченко пропонував Вілкулу здати Кривий Ріг

20:35, 04.05.2022
Втікач Захарченко пропонував Вілкулу здати Кривий Ріг

Олександр Вілкул розповів, що отримав пропозицію про співпрацю з окупантами не від одного кораборанта

Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул розповів, що на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ексміністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко пропонував йому "здати" місто російським окупантам та перейти на бік РФ.
 
У результаті посадовця часів президента-втікача Віктора Януковича послали слідом за ворожим кораблем.
 
Як інформує Україна молода, про це Вілкул розповів в інтерв'ю "Українській правді". 
 
За його словами, дзвінок від Захарченка надійшов 25 лютого, на другий день повномасштабної війни, коли війська окупантів просувалися з великою швидкістю.
 
Ексміністр звернувся до Вілкула, із такою пропозицією:
 
"Олександре Юрійовичу, ви ж розумна людина. Ви розумієте, що ситуація вже визначена. Підпишіть, будь ласка, від імені Кривого Рогу якийсь там договір з окупантами про кохання, дружбу, взаєморозуміння, взаємодопомогу, і будете великою людиною у новій Україні", - розповів про пропозицію Вілкул.
 
І додав: "Я його послав дуже довгим нецензурним виразом. Тому там особливої дискусії не було".
 
За словами очільника військової адміністрації, впродовж 10 секунд про цей дзвінок були повідомлені спецоргани.
 
Раніше голова Громадської ради міста Олександр Вілкул в ефірі інформаційного телемарафону розповів, що отримував «офіційну» публічну пропозицію про співпрацю і від сепаратиста Олега Царьова, на яку він теж відповів публічною відмовою.
 
Як повідомляла УМ, колишній народний депутат від "Партії регіонів" Олег Царьов підозрюється в підтримці дій РФ і закликах змінити державний кордон України.
 
Днями Шевченківський районний суд Києва заочно оголосив вирок одіозному сепаратисту і зраднику  Олегу Царьову. Рішення ухвалила колегія суддів у складі: Павло Слободянюк (головуючий), Андрій Трубніков і Віталій Циктіч.