Морська охорона ДПСУ про знищення крейсера «Москва»: рф буде мститися

17:47, 15.04.2022
Морська охорона ДПСУ про знищення крейсера «Москва»: рф буде мститися

Капітан 1 рангу Наталія Гуменюк під час брифінгу. (Фото: Ukraine Media Centre Kyiv)

Ураження українськими ракетами «Нептун» російського флагмана «Москва» і його подальше потоплення вдарило не тільки по корабельному складу Чорноморського флоту рф, а й по імперських амбіціях Кремля.

 

Тому російські окупанти будуть мститися за «руський воєнний корабль».

 

Як інформує Україна молода, про це заявила начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил охорони та оборони півдня України, капітан 1 рангу Наталя Гуменюк на брифінгу в Медіа-центрі у п’ятницю.

 

«Була проведена атака на корабельну групу, вражений флагман російського Чорноморського флоту  крейсер «Москва», досить символічно, досить влучно, коли здетонував боєкомплект. Це тільки ще раз підкреслило, що вони заряджені настільки, щоб нищити Україну. Але ЗСУ на захисті. Влучання призвело до детонування боєкомплекту і звісно почалася боротьба за живучість. Ми спостерігали за тим, як інші кораблі намагалися надати допомогу, але навіть сили природи були на боці України. Шторм не дозволяв ані привести боротьбу за живучість, рятувальну операцію. Ані евакуювати екіпаж», — зазначила пані Гуменюк.

 

                                             Крейсер "Москва" потонув після враження ракетами "Нептун". 

 

За її словами, ситуація на півдні України стає дедалі все більш напруженою. А сили охорони та оборони півдня України готові до посилення атак ворога після такої вдалої операції ЗСУ.

 

«Ми усвідомлюємо, що нам це не пробачать. До нас є претензії, на нас є атаки. Зокрема і ракетні удари, які цього дня і цієї ночі відбувалися по півдню України. На разі йде обстріл Миколаєва. На практиці ми бачимо, що це знов застосовуються заборонені міжнародною конвенцією касетні снаряди. Просимо мешканців бути дуже обережними. Не наражати себе на небезпеку і пам’ятати, що ворог підступний», — сказала капітан 1 рангу.

 

За її даними, на Миколаївщині і Херсонщині війська рф розташовують техніку серед місцевого населення, серед об’єктів цивільних інфраструктури, таких як школи, дитячі садки, лікарні, двори місцевих мешканців:

 

«Потім вночі зникають з цих позицій, виходячи за межі і обстрілюють їх. Звинувачуючи при цьому ЗСУ саме в тому, що вони гатять по мирному населенню. Але ми знаємо чітко вже в цій війні, хто каже правду, а хто бреше. І ми знаємо, що ЗСУ не ведуть вогонь по мешканцях».

 

Вона також додала, що наразі сили охорони та оборони півдня України вичищають позиції, які вже вдалось вивільнити від окупантів, ліквідують розвідувальні групи.

 

Як повідомляла «УМ», успішне знищення українськими ракетами «Нептун» російського ракетного крейсера «Москва», який потонув у Чорному морі, неабияк розлютило Кремль і особисто путіна.

 

Готуючись до війни з Україною протягом років росія прогнозувала, що українські ракети «Нептун» (якими і були знищено крейсер «Москва») можуть завдати їм проблем. Тому рф вела шалений спротив виготовленню в Україні ракет «Нептун»