Андрій Мельник жорстко засудив ексрадника Меркель за виправдання злочинів Путіна

10:46, 13.04.2022
Андрій Мельник жорстко засудив ексрадника Меркель за виправдання злочинів Путіна

Посол України в Німеччині звернувся до генерала Еріха Фада, який виправдовує злочинні накази путіна

Посла України в Німеччині Андрія Мельника розлютила  заява колишнього радника з військової політики ексканцлера Німеччини Ангели Меркель —генерала Еріха Фада щодо непричетності президента РФ Володимира Путіна до злочинів військових рф, які чинилися проти мирного населення.


Як інформує Україна молода, про це повідомила німецька газета «WELT».


У статі  «Путінверштеєр форевер» зазначається, що Мельник засуджує генерала Еріха Фада, який говорить, що Путін не має відношення до бомбардування пологового у Маріуполі, а подібне вже ставалося в Іраку, Лівії, Афганістані. У своїх заявах він знецінює руйнування, які принесла в Україну Росія.


Мельник розкритикував генерала й у Twitter,  назвавши його захисником військового злочинця.


«Привіт, генерале Фаде! Те, що ви виправдовуєте військового злочинця Путіна, навіть після різанини в Бучі, говорячи, що нібито бомбардування пологового будинку не було наміром Путіна – це підло. Вам має бути соромно. Ви так і залишитесь назавжди путінферштеєром».


Дружина українського посла також розкритикувала заяву ексрадника Меркель. Вона нагадала й те, що Фад виступав проти постачання зброї Україні й пророкував нашій державі поразку у війні з Росією ще у перші дні повномасштабного вторгнення. 


Нагадаємо, днями житель Німеччини на ім’я Юрген Петерс зареєстрував на відомому американському некомерційному сайті change.org петицію з вимогою вигнати з країни посла України Андрія Мельника. Петерс назвав дії українського дипломата «мовою ненависті проти української політики». Мельник вже відреагував на це: він посміявся й заявив, що німцям потрібно набратися терпіння.


Відомо, що в кінці березня Андрій Мельник розповів у інтерв’ю німецькій пресі, якими були настрої їхнього уряду у перший день російсько-української війни. За словами українського дипломата, єдиним із урядовців, хто справді переймався долею України, був віцеканцлер Роберт Габек. 


Міністр оборони Крістін Ламбрехт, заявив Мельник, більше клопоталася щодо власного публічного іміджу. А очільник міністерства фінансів Крістіан Лінднер заявив, що Україні залишилося кілька годин, після чого Росія захопить Київ і поставить там маріонетковий уряд, з яким Німеччині і доведеться домовлятися у майбутньому.


Тоді ж посол України відхилив запрошення президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра на концерт «За свободу та мир», оскільки у ньому не було заявлено жодного українського виконавця, а усі музичні твори, крім єдиного українського композитора Валентина Сильвестрова, представляли країну-агресора. 
 

Як повідомляла УМ, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр скаржиться, що його потенційний візит до Києва українська сторона назвала небажаним.