Штайнмайєр скаржиться, що у Києві він небажаний гість

19:07, 12.04.2022
Штайнмайєр скаржиться, що у Києві він небажаний гість

Франк-Вальтер Штайнмайєр з дружиною під час візиту до Варшави. (facebook.com/andrzejduda)

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр стверджує, що його потенційний візит до Києва українська сторона назвала небажаним.

 

Як інформує Україна молода, про це Штайнмаєр заявив під час свого візиту до Польщі у вівторок.

 

"Разом із президентами Латвії, Литви та Естонії ми хотіли поїхати до Києва, щоб надіслати сильний сигнал про солідарність Європи з Україною. Я був готовий. Але, очевидно, і треба визнати, що цього в Києві не хотіли", - сказав президент ФРН.

 

Зауважимо, що тим самим Штайнмаєр підтвердив раніше оприлюднену інформацію  видання Bild, мовляв, президент України Володимир Зеленський відмовив у зустрічі президенту ФРН.

 

За даними видання, наразі Зеленський не хоче зустрічатися зі Штайнмаєром у Києві через тісні зв’язки німецького політика з росією у минулому.

 

За інформацією Bild, з Києва до офісу федерального президента надійшла чітка заява про те, що на цей момент вони не готові до жодних зустрічей.

 

Нагадаємо, що до свого президентства Штайнмаєр очолював МЗС Німеччини і  підтримував тісні контакти, зокрема, з міністром закордонних справ росії Сергєєм Лавровим.

 

Штайнмаєр також був активним прихильником газопроводу "Північний потік-2" і вважається архітектором дружньої до росії політики федерального уряду.

 

Тиждень тому президент Німеччини визнав, що його політика останніх кількох років щодо росії була помилковою. І навіть закликав притягнути путіна до трибуналу за військові злочини. 

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно у Києві тепло зустріли британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона, з яким Зеленський навіть прогулявся центром столиці.