Голос народу Грузії на підтримку України дорого коштує – Віктор Ющенко

14:16, 08.04.2022
Голос народу Грузії на підтримку України дорого коштує – Віктор Ющенко

Віктор Ющенко каже, що для нього дуже важливі нинішні протести грузинської опозиції та їх проукраїнські гасла. (facebook.com/president.ukraine)

Третій президент України Віктор Ющенко вважає, що голос грузинської опозиції і проукраїнські гасла на протестах у Тбілісі дорогого коштують.

 

Як інформує Україна молода, про це Ющенко сказав у коментарі РБК-Україна для статті "Свій інтерес. Як Грузія та Угорщина проявили себе під час війни в Україні".

 

Зокрема, третій президент провів паралелі російського вторгнення 2022 року з війною росії проти Грузії 2008 року.

 

За його словами, в 2008 році грузинська нація була в тому ж стані, що українська зараз.

 

"У нас тоді одна мета була: сказати, що всі 45 млн українців зараз - це грузини, що наша мета - захистити Грузію. Там були наші добровольці, військова допомога, яку Грузія просила", - зазначив Віктор Андрійович.

 

Нагадаємо, що у 2008 році, на той час чинний президент України Ющенко разом з лідерами інших європейських країн прилетів до Грузії і надав країні безумовну підтримку. Тоді росіяни не наважилися штурмувати Тбілісі, де на мітингу перед грузинами витупали три президенти.

 

Нині ж Ющенко каже, що для нього дуже важливі нинішні протести грузинської опозиції та їх проукраїнські гасла.

 

"Для мене цей голос дуже дорого коштує. Влада змінюється, Я не знаю, хто там завтра буде главою уряду і чий інтерес буде представляти - але я переконаний, що ніколи не буде такого, щоб грузинська нація опускала очі перед своїм окупантом", - підкреслив він.

 

Третій президент додав, що геополітично Україна і Грузія завжди будуть перебувати на одній стороні у своєму протистоянні із силами зла, які втілює РФ.

 

"Ключове питання в будь-які часи, в будь-якій ситуації – питання безпеки. Ніякої економічної вигоди ви не знайдете, якщо ви не врегулювали питання безпеки. Якщо ви не врегулювали питання, бути вам чи не бути, то що ви тоді розглядаєте: ціну на газ або нафту?" – резюмував Віктор Ющенко.

 

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що чекає від Грузії доказів того, що вона не допомагає росії обходити санкції.

 

Як повідомляла «УМ», після повномасштабного вторгнення рф, на захист України стало зі зброєю чимало грузинських добровольців (на чолі з ексміністром оборони Грузії Іраклієм Окруашвілі), втім, офіційний Тбілісі навіть перешкоджав їхньому виїзду до Києва.