Кремль має відповісти за злочини над людством — Макрон

18:23, 03.04.2022
Кремль має відповісти за злочини над людством — Макрон

Моя солідарність з українцями,— написав президент Франції Еммануель Макрон (facebook.com/EmmanuelMacron)

Президент Франції Еммануель Макрон, побачивши, які звірства чинили в Бучі на Київщині російські окупанти з мирними українцями,  заявив, що влада Кремля повинна відповісти за військові злочини і має бути покарана.


Як інформує Україна молода, про це він написав у своєму Твітері.


«Зображення, які доходять до нас із Бучі, звільненого міста під Києвом, нестерпні. На вулицях сотні вбитих мирних жителів. Моє співчуття жертвам, моя солідарність з українцями. російській владі доведеться відповісти за ці злочини”, - зазначив французький президент.


Як відомо, українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчинених російськими військами на Київщині, зокрема, у Бучі. 


Як повідомляла УМ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників.

 

У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб.

 

Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, вулиці міста усіяні десятками трупів мирних жителів, більшість —  із зав'язаними руками.


Раніше Емманюель Макрон заявляв, що Франція у співпраці з Туреччиною і Грецією збирається розпочати  «гуманітарну операцію», щоб евакуювати мирних жителів, що залишаються у Маріуполі на півдні Донецької області України, яке перебуває в облозі російської армії майже місяць.