Арахамія зберіг для нащадків російський «договір про капітуляцію» України

16:33, 30.03.2022
Арахамія зберіг для нащадків російський «договір про капітуляцію» України

Голова української делегації на переговорах з рф Давид Арахамія (facebook.com/david.braun.50951)

Голова української делегації на переговорах з рф та керівник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія зберіг «історичний документ» - російську версію «капітуляції України», якої та прагнула на початку війни.

 

За його словами, російська делегація принесла на перші переговори з Україною саме цей документ про «капітуляцію», якої очікувала від Києва, тож він його зберіг.

 

Як іфнормує Україна молода, про це Арахамія розповів у інтерв’ю «РБК-Україна», оприлюдненому в середу.

 

«Початкові позиції я спеціально зберіг, вони передали нам ці ультиматуми і договір про капітуляцію – він у мене зберігся для музею історії нашої перемоги. Цей екземпляр у мене лежить і чекає свого часу», – сказав він.

 

За його словами, переговорна позиція «безпосередньо корелює» з ситуацією на фронті.

 

«У нас і у росіян були початкові запитні позиції. Повірте мені, що представники країн-гарантів, коли бачать з чого ми починали і де знаходимося через три тижні переговорів, то вони дуже оптимістичні. Кажуть, що виконана велика робота, ми круті. І це заслуга не стільки нас, як переговірників, за нас цю роботу роблять Збройні Сили», – розповів представник Києва на перемовинах.

 

Пан Арахамія підтвердив, що на переговорах йдеться передусім про повернення військ на позиції станом на 23 лютого – до того, як це станеться, українська сторона жодних договорів не підписуватиме.

 

Як повідомляла «УМ», українська та російська делегації провели черговий раунд переговорів у Стамбулі 29 березня.

 

Російська делегація повідомила про зменшення спроб просунутися на київському та чернігівському напрямках, натомість Україна начебто готова розглянути варіант нейтралітету.

 

Після цього, втім, російські війська протягом ночі обстрілювали Чернігівщину.