Кремль не буде виконувати рішення Міжнародного суду ООН про припинення війни

13:36, 17.03.2022
Кремль не буде виконувати рішення Міжнародного суду ООН про припинення війни

Москва не має наміру виконувати вимоги Міжнародного суду ООН у Гаазі та припиняти вторгнення в Україну. (Фото з відкритих джерел)

Російська влада відмовляється виконувати рішення Міжнародного суду ООН про негайне припинення війни, яке в Гаазі ухвалили напередодні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це російським ЗМІ заявив речник путіна Дмитро Пєсков у четвер.

 

За його словами, росія не має наміру виконувати вимоги Міжнародного суду ООН у Гаазі та припиняти вторгнення в Україну.

 

«Ні, ми не можемо взяти це рішення до уваги. Міжнародний суд має таке поняття, як "згода сторін". Тут жодної згоди бути не може… У даному випадку це те, що ми не можемо взяти до уваги", - сказав представник Кремля.

 

Прессекретар президента рф також заявив, що Москва і Київ поки що не наблизилися до підписання будь-яких домовленостей щодо мирної угоди.

 

"Ні, робота триває – коли буде прогрес, ми повідомимо", - лаконічно відреагував на питання журналістів Пєсков.

 

Коментуючи опублікований Financial Times проект "мирної угоди" між Україною та рф, речник путіна заявив, що у цій публікації "елементи правильні є, але загалом вона невірна".

 

Нагадаємо, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що опублікований Financial Times проєкт "мирної угоди" демонструє не більше ніж запит російської сторони.

 

Як повідомляла «УМ», 16 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі зобов’язав Росію припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні і розкритикував заявлену мету війни – так зване "запобігання і покарання" нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України.