Зеленський підписав закон про покарання за колаборацію з рашистами

19:48, 15.03.2022
Зеленський підписав закон про покарання за колаборацію з рашистами

Усіх зрадників чекає покарання (Фото з відкритих джерел)

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про покарання за колаборацію з РФ.


Як інформує Україна молода, відповідний закон було ухвалено нардепами ще 3 березня і оприлюднено на сайті Верховної Ради.


"Закон про колабораціонізм вже підписаний президентом, за моєю інформацією, і буде опублікований", – сказав перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко у вівторок, 15 березня.


Нагадаємо, 3 березня Верховна Рада ухвалила низку воєнних законів, в тому числі проголосувала за законопроєкти №5143 та №5144 про боротьбу з колабораціонізмом. 


Так, за співпрацю з державою-агресором, її окупаційною адміністрацією, озброєними чи воєнізованими формуваннями у військовій, політичній, інформаційній, адміністративній, господарській чи трудовій сферах обмежено доступ до занять державних посад, а також посад в органах місцевого самоврядування терміном на 15 років.


Колаборанти не зможуть у майбутньому бути членами виборчих комісій, офіційними спостерігачами, уповноваженими представниками кандидата на посаду президента України у Центральній виборчій комісії, довіреними особами кандидата на посаду президента України, кандидатами на місцевих виборах тощо.


Як повідомляла УМ, Верховна Рада проголосувала за визнання добровольців Сил територіальної оборони ЗСУ ветеранами війни. За відповідний закон 7151  проголосували 344 народних депутати.