ЗСУ зупинили агресора і переходять у контрнаступ – Валерій Залужний

16:17, 15.03.2022
ЗСУ зупинили агресора і переходять у контрнаступ – Валерій Залужний

ЗСУ обіцяють помститися за кожного побратима і посестру, за мирних українців, за наших дітей! (facebook.com/CinCAFU)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголошує, що захисникам України вдалося зупинити російського агресора, тож наші війська переходять у контрнаступ.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Залужний повідомив у соцмережах у вівторок, 15 березня.

 

«20 днів відкритої війни. 20 днів стійкості і героїзму. 20 днів боротьби.

 

Збройні Сили України виконують поставлені завдання. Ми зупинили агресора, розгорнули частини резерву і на визначених напрямках переходимо в контрнаступ», - повідомив генерал.

 

Головнокомандувач ЗСУ додав: «На превеликий жаль, ми несемо втрати. Вони в декілька разів менші, ніж у противника. Але життя і здоров'я кожного нашого воїна безцінне.

 

Співчуваю родинам загиблих. Обіцяю, ми помстимося за кожного побратима і посестру, за мирних українців, за наших дітей!».

 

За даними Генштабу ЗСУ, російські загарбники не проводили протягом дня активних наступальних дій, зосередившись натомість на поповненні поточних втрат.

 

Втрати російської армії станом на ранок 15 березня, на 20-й день повномасштабного російського вторгнення, становлять понад 13,5 тисячі людей особового складу.

 

При цьому, рашистські війська продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів по цивільних об’єктах, що є порушенням міжнародного права.

 

Про це говорить і радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович: він припускає, що ворожі війська російської федерації можуть вдатися до "ракетної" війни проти України.

 

Адже, за даними Банкової, третина військ, введених росією на територію України, уже знешкоджена – знищена або небоєздатна. Решта військових формувань - розтягнуті по боях.

 

У ворога залишилися певні резерви – до десяти батальйонно-тактичних груп. При цьому пан Арестович підкреслив, що враховуючи розмах бойових дій, можна не хвилюватися про це.

 

"Нових взяти немає де. Вони можуть нашкрябати десь десять тисяч, але якщо вони несуть втрати декілька сотень вбитих на добу, то що ці десять тисяч? На десять днів їх вистачить і все", – запевнив радник.

 

Водночас він констатував, що у російських військ залишається потужний запас крилатих ракет: "Вони будуть бити по нас до кінця конфлікту і це може збільшуватися. До цього треба бути готовим. По містах будуть бити і по Києву скоріше за все. По мірі того, як не вдається на суші і в повітрі, будуть намагатися ракетну війну нам влаштовувати, я думаю".

 

Як повідомляла «УМ», бійці окремого загону спеціального призначення "Азов", які боронять блокадний Маріуполь, знищили російського генерал-майора, який прийшов з війною в Україну і знайшов тут свій безславний кінець.

 

Також знищено багато ворожої бронетехніки.