Зрадник Ілля Кива позбавлений мандата нардепа

15:26, 15.03.2022
Зрадник Ілля Кива позбавлений мандата нардепа

Ілля Кива усіляко піарив себе як полум'яного антифашиста і відверто блазнював. (Фото з відкритих джерел)

Верховна Рада України конституційною більшістю голосів позбавила підозрюваного у державній зраді Іллю Киву мандату народного депутата.

 

Як інформує Україна молода, за рішення виключити цього мерзотника з числа депутатів проголосувало 335 обранців у вівторок.

 

Водночас, декілька народних депутатів "Опозиційної платформи – За життя" написали заяви про вихід із фракції, стверджує нардеп "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

 

Йдеться про наступних обранців: Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Олександр Фельдман та Вадим Столар. Вони більше не бажають мати нічого спільного з партією кума Путіна _ Віктора Медведчука, який втік з України. 

 

Тиждень тому генеральний прокурор Ірина Венедіктова оголосила про підозру нардепу від ОПЗЖ Іллі Киві. Негідника також оголосять у міжнародний розшук.

 

За її словами, потім буде арешт, екстрадиція і справедливий суд. Киві оголосили підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність) та ст. 111 (державна зрада).

 

Пані Венедіктова стверджує, що Кива "своїми діями і висловлюваннями заподіяв колосальну шкоду державі Україна" і "зробив усе від нього залежне, щоб "запросити" в наш дім російського агресора", щоб "мільйони людей ночували в бомбосховищах,… жили на кордонах сусідніх держав,… а багато з них ніколи не повернулись додому".

 

Ще уночі 24 лютого, за кілька годин до того, як росія підступно і віроломно напала на Україну, Ілля Кива заявив російським пропагандистам, що "українському народу потрібне звільнення", а "українці, білоруси, росіяни – це один народ".

 

На той час він перебував у Іспанії, куди завчасно втік напевно знаючи про вторгнення. Нині, він нібито перебуває в рф.

 

Раніше Кива усіляко піарив себе як полум'яного антифашиста і відверто блазнював, влаштовуючи розстріли портретів Бандери. 

 

Як повідомляла «УМ», мер Миколаєва Сєнкович відмовив оркам на пропозицію здати місто.