Під Києвом безуспішно загальмували сили Путіна – Пентагон

00:17, 15.03.2022
Під Києвом безуспішно загальмували сили Путіна – Пентагон

Російські танки "відпочивають" під Києвом. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Російські загарбники намагаються просуватися вглиб України, але особливо важливим містом для них є Київ.

 

Втім, путінські ординці наразі не мають шансів захопити українську столицю. Мало цього, їм навіть не вдається розпочати її оточення попри постійні спроби.

 

Як передає Україна молода, про це з посиланням на представників міністерства оборони та розвідки США повідомляють американські ЗМІ - CBS News, Forbes та BBC.

 

За даними джерел з Пентагону станом на вечір 14 березня, війська рф не залишають спроб наблизитись до Києва відразу з кількох напрямків, ймовірно, намагаючись оточити місто. Але їхні сили загальмували і не мають жодних успіхів вже протягом кількох днів.

 

Незважаючи на велику кількість живої сили, російські війська поблизу Києва продовжують залишатись легкою мішенню для українських захисників.

 

Причиною невдач росіян Пентагон називає жорсткий опір, який чинять путінським окупантам українські війська.

 

                                      "Друга" армія світу: танки орків втопилися на марші. 

 

За словами американських розвідників, минуло майже три тижні з дня вторгнення в Україну, але зараз Росія навіть близько не отримала того, на що розраховувала спочатку.

 

За даними ЦРУ, які вже неодноразово озвучувалися, Володимир Путін очікував "захопити Київ за два дні".

 

Пентагон знову підтвердив, що на даний момент Кремль задіяв усі 100% (близько 150 тисяч військовослужбовців), які мали вторгнутися в Україну та у найкоротші терміни окупувати всю її територію.

 

Показово, що на цьому тлі невдач путінської орди глава Чечні Рамзан Кадиров стверджує, що був у Гостомелі під Києвом, і погрожує, що вже може бути в столиці.

 

На своєму каналі у телеграм Кадиров учора опублікував відео нібито з наради зі своїми бойовиками у Гостомелі в  якомусь бункері, що знаходиться за 25 км від Києва.

 

"На відео ми в Гостомелі. Днями ми були приблизно в 20 км від вас, київські нацики, а зараз ще ближче, і здогадайтеся, наскільки близько ми наблизилися. Внесу інтригу: а може, ми вже в Києві і тільки чекаємо потрібної команди?", - нахабно заявляє Кадиров.

 

На відео кадирівці доповідають своєму лідеру, що їм не вдалося нахабно захопити дітей у дитсадку під Києвом, бо їх вивезла СБУ. За їхніми словами, в садочку лишилися тільки дві нянечки, а ліжка дітей були ще теплі.

 

 

Наразі інформація про те, що глава Чечні приїжджав до України, не підтверджена. Однак його нібито "подорож" до України висвітлюють російські пропагандистські ЗМІ.

 

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що зараз перевіряється інформація, чи Кадиров в Україні, але є інформація, що днем раніше його бачили у Грозному.

 

На це Кадиров відповів "ти не бачив зйомки чи я мушу постукати у твої двері?".

 

За словами Арестовича, якщо присутність Кадирова буде підтверджена під Києвом, то ЗСУ одразу знищать його.

 

Нагадаємо, спеціальні загони кадирівців стоять на київському напрямку (Київське море, Ірпінь, Гостомель, Буча). За словами свідків, яким вдалося евакуюватися з цих міст, чеченські загарбники чинять жахливі звірства проти цивільних.

 

Як повідомляла «УМ», саме у Гостомелі українські військові розгромили колону 141 моторизованого полку Росгвардії Чечні та ліквідували комполка – соратника Кадирова Магомеда Тушаєва.