РФ дала Білорусі привід для війни: ворожі літаки нанесли удар по білоруському селу, відео

18:09, 11.03.2022
РФ дала Білорусі привід для війни: ворожі літаки нанесли удар по білоруському селу, відео

Чи наважилося військове керівництво Білорусі на повномасштабну війну з Україною? (facebook.com/mod.mil.by)

Російські літаки здійснили авіаудар по прикордонному селу Копані в Білорусі, залетівши туди з території України.

 

Тим самим Путін дав провокаційний привід Лукашенку для офіційного залучення військ Білорусі для вторгнення в Україну.

 

Як передає Укрінформ, про провокаційний авіаудар повідомляють Командування Повітряних сил ЗСУ і Державна прикордонна служба України в п’ятницю.

 

«Ворог атакував білоруську територію на кордоні з Україною. Штурмовики СУ, із зальотом на територію України з Білорусі, здійснили бомбардування української території після чого нанесли авіадуадари по території РБ.

 

Заліт 2 літаків з сусідньої держави фіксували прикордонні наряди,  на ділянці відділу «Дубровиця», що на Рівненщині.

 

Така атака і дії ворога на населені пункти Білорусі є свідомою провокацією, щоб втягнути Збройні Сили Республіки Білорусь у війну з Україною!», - йдеться у повідомленні ДПСУ.

 

Тоді  як Командування Повітряних сил ЗСУ інформує:

 

«Сьогодні о 14.30 від ДПСУ надійшла інформація, що російські літаки зайшли на територію України, розвернулись над нашими н. п. ГОРОДИЩЕ та ТУМЕНЬ, після чого нанесли вогневе ураження по населеному пункту КОПАНІ (білорусь).

 

Зараз 9 прикордонний загін спостерігає зайняття цього населеного пункту ворогом! Це провокація! Мета - втягнути збройні сили республіки білорусь у війну з Україною!».

 

Також є інформація про обстріл білоруських населених пунктів Бухличі та Верхній Теребежів.

 

 

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що російська авіація готується завдати провокаційного удару по ряду населених пунктів Білорусі:

 

«Звертаюся до білоруського народу. Друзі, за інформацією, в якій ми цілком упевнені і яку підтвердили, зараз командування російських окупаційних військ готує серію кривавих провокацій. Згідно з їх злочинним задумом, російська авіація готується завдати удару по ряду населених пунктів на території республіки білорусь, що знаходяться поблизу українсько-білоруського кордону. Зокрема, удару збираються завдати по н.п. Копані Столинського району Брестської області».

 

За його даними, для маскування злочину РФ мала намір здійснити атаку з повітряного простору України.

 

«Мета провокації – змусити чинне керівництво білорусі до війни проти України. Москва намагається пов'язати вас кров'ю. Гарантую, що українська армія не планувала, не планує і не плануватиме жодних агресивних дій проти білорусі», - наголошував Резніков.

 

За його словами, за 15 днів війни українські війська знищили понад 12 тис. російських солдатів.

 

«Не дозвольте втягнути свою країну в цю війну! Збережіть життя своїх близьких! Не дайте Кремлю знищити майбутнє білорусі!», - закликав міністр оборони.

 

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович також закликав білорусів не дати втягнути себе в авантюру РФ і не брати участі у війні проти України:

 

«Шановні білоруси! Сьогодні Лукашенко у Москві. Саме під цей його візит о 14:00 російські літаки вдарили по території України на Рівненщині, зробили петлю та вдарили по території Білорусі, після чого білоруські солдати радісно колонами пішли у бік білоруського кордону.

 

Ми не збираємося воювати з білорусами, а ви не повинні дозволити себе втягнути в цю злочинну авантюру, яку росіяни провокують свідомо».

 

Арестович попередив, що за 15 днів ЗСУ та інші сили опору знищили понад 12 тисяч російських військових. Мовляв, не треба білорусам потрапляти в їх число, це не потрібно Білорусі.

 

Як повідомляла «УМ», Лукашенко під час зустрічі з Путіним 11 березня нахабно заявив, що «не ми почали цю війну», а всю відповідальність цинічно переклав на Україну. Йому навіть примарилося, що ЗСУ… планували напад на Білорусь.