Війна з Росією: Україна перехопила військову ініціативу

12:47, 28.02.2022
Війна з Росією: Україна перехопила військову ініціативу

ЗСУ дали відсіч ворогу по всіх напрямках. Але важкі бої тривають. (facebook.com/danilov.oleksiy)

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов переконаний, що план російського вторгнення зірвано, тоді як українське військово-політичне керівництво зуміло перехопити військову ініціативу в протистоянні російській збройній агресії.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Данілов написав у соцмережах в понеділок.

 

За його словами, українському військовому керівництву на чолі з Верховним Головнокомандувачем Володимиром Зеленським вдалося розпочати процес перехоплення військової ініціативи.

 

«План російського вторгнення був побудований на принципах їх нацистських попередників – блискавичний прохід бронетанкових механізованих колон углиб території, знищення об‘єктів критичної інфраструктури, блокування великих міст (Одеси, Дніпра, Миколаєва, Херсона, Мелітополя, Харкова, Сум, Чернігова) руйнування логістичних ланцюжків, із застосуванням  ДРГ створення ситуації паніки та хаосу та проведення спеціальних операцій зі знищення керівного складу країни», - написав секретар РНБО.

 

І додав, що  центральним пунктом плану путінського вторгнення було захоплення української столиці - міста Києва, і створення маріонеткового уряду, підконтрольного Кремлю.

 

«На сьогодні жодної з цілей орківського плану не було досягнуто. Дана відсіч по всіх напрямках. Але важкі бої тривають», - констатує Олексій Данілов.

 

Також він закликав українців усвідомлювати, що, крім бойових дій, триває інформаційна війна з боку ворога. Зокрема, щодо приховування реальних втрат особового складу окупаційних військ від власного населення.

 

Тому секретар Ради нацбезпеки і оборони попросив громадян України інформувати родичів і знайомих, що проживають на російській території, про справжню ситуацію з російським військовим вторгненням та кількістю втрат, яких зазнають ворожі війська.

 

Зокрема, це можна зробити через соцмережі та популярні групи створювати відео із текстом, які будуть створювати гнітючий настрій у тилу ворога щодо його втрат та поразки.

 

Як повідомляла «УМ», президент України Володимир Зеленський закликав російських окупантів скласти зброю, покинути бойову техніку і тікати, рятуючи власні життя.