«Гіркіни» при спробі захоплення адмінбудівель будуть розстріляні – Монастирський

15:06, 14.02.2022
«Гіркіни» при спробі захоплення адмінбудівель будуть розстріляні – Монастирський

У МВС пообіцяли не допустити вакханалії у разі спроб захопити адмінбудівлі усілякими "гіркиними". (Фото: сайт МВС.)

Жодних сепаратистських проявів подібних до тих, що були навесні 2014 року в Харкові, Луганську та Донецьку не будуть  допущені Міністерством внутрішніх справ.

 

Як інформує УМ, про це 14 лютого заявив міністр внутрішніх справ України у Денис Монастирський своєму зверненні, розміщеному на сайті МВС.

 

«Ми в Міністерстві внутрішніх справ не допустимо жодних сепаратистських проявів на кшталт тих, що були навесні 2014 року в Харкові, Луганську, Донецьку! Повторення Слов’янська ми також не допустимо! Якщо якийсь «гіркін» спробує захопити адмінбудівлі, він буде розстріляний нашим спецназом без попередження та жодних вагань», - сказав очільник МВС.

 

Він також розповів, чим кожен з громадян може зараз допомогти.

 

“По-перше, зберігайте спокій. Не панікуйте. Зараз не 2014 рік. Україна стала сильнішою та організованішою. По-друге, кожен на своєму місці повинен виконувати свою щоденну роботу, аби функціонували школи, лікарні, дитячі садки, підприємства”, - поінформував міністр.

 

Він уточнив, що наразі 300 тисяч поліцейських, нацгвардійців, прикордонників та рятувальників щодня несуть службу на захисті внутрішньої безпеки України.

 

“Незважаючи на будь-які заяви про можливі агресивні дії з боку Російської Федерації, ніхто не панікує і не боїться! Кожен просто виконує свою роботу задля спокою українців. Ми віримо в наші Збройні Сили! Вони разом з дипломатами і розвідниками забезпечують зовнішню безпеку України. Шановні громадяни, Україна – сильна та єдина! Все буде добре”, - уточнив чиновник.

 

Нагадаємо, що Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України і навколо кордонів.

 

Як повідомляла УМ,  усім бригадам ЗСУ, які перебувають на першій лінії оборони на Донбасі видали протитанкову зброю.