Жодним сантиметром української землі не поступимось – Ганна Маляр

13:59, 12.02.2022
Жодним сантиметром української землі не поступимось – Ганна Маляр

Збройні сили України на відміну від 2014-го зараз знаходяться у повній бойовій готовності. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснила, чому українцям не варто боятися агресивних планів Росії у нинішній ситуації.

 

За її словами, в умовах загрози ескалації російської агресії військово-політичне керівництво держави чітко знає як діяти.

 

Як інформує Україна молода, про це Ганна Маляр написала у Facebook  в суботу.

 

Вона стверджує, що такої ситуації, як у 2014-му вже не буде, тому що не буде зради, як тоді з боку місцевих працівників правоохоронних органів та деяких військових.

 

«Військово-політичне керівництво держави сьогодні чітко знає як діяти, вчасно отримує розвід дані та має можливість оперативно приймати рішення, – зазначила заступниця міністра.

 

І додала, що «сьогодні Збройними силами України керують бойові командири, які пройшли пекло війни і знають, що таке ховати побратимів».

 

Пані Маляр нагадала, що зараз в Україні вже понад 400 тисяч учасників бойових дій, тобто тих, хто має бойовий досвід у війні з РФ.

 

«Наша армія озброєна значно потужніше, ніж на початку війни. Крім того, зараз постійно надходить зброя та боєприпаси від наших партнерів. Приміром, з осені та станом на сьогодні тільки від США 15 літаків», – зауважила вона.

 

При цьому, чиновниця підкреслила, що військова допомога надходить і від Великої Британії, Канади, Литви, Латвії, Естонії та інших країн.

 

Тож, на її думку, Збройні сили України на відміну від 2014-го зараз знаходяться у повній бойовій готовності.

 

«Ніхто жодним сантиметром української землі сьогодні не поступиться», – наголосила  заступниця міністра оборони.

 

 

Як повідомляла «УМ», раніше МЗС України заявило, що зараз дуже важливо зберігати спокій, консолідувати зусилля всередині країни, уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку.