Ахеджакова і Макаревич підписали заяву проти війни з Україною

16:53, 30.01.2022
Ахеджакова і Макаревич підписали заяву проти війни з Україною

Окремі представники російської інтелігенції закликають партію війни у Кремлі припинити лякати світ зброєю. (facebook.com/mod.mil.rus)

Відомі росіяни та активісти збирають підписи проти війни з Україною.

 

Йдеться про підписи у створеній небайдужими «Заяві прихильників миру проти Партії Війни у російському керівництві».

 

Як повідомляє Україна молода, про це збір підписів інформує "Эхо Москвы".

 

Збір голосів почали вчені, лікарі, письменники, журналісти, правозахисники. Активісти зазначають, що громадян Росії не питають чи хочуть вони війни, суспільна дискусія відсутня.

 

Вже підписали заяву проти війни з Україною:

 

Акторка Лія Ахеджанова.

Режисери Гаррі Бардін, Володимир Мірзоєв.

Письменник Віктор Шендерович.

Поетеса Вероніка Доліна.

Музикант Андрій Макаревич.

Історики Андрій Зубов, Борис Соколов.

Правозахисники Лев Пономарьов, Зоя Свєтова, Світлана Ганнушкіна.

Політики Григорій Явлинський, Лев Шлосберг.

 

Вони запевняють, що на державному телебаченні представлена лише одна думка, і це думка прибічників війни.

 

«Звідти звучать прямі військові загрози, витікають агресія та ненависть щодо України, Америки та країн Заходу. Але найнебезпечніше, що війна подається як допустимий та неминучий розвиток подій. Людей намагаються обдурити, розбестити, нав'язати їм ідею священної війни із Заходом замість розвитку країни та підвищення рівня життя її громадян.

 

Питання ціни не обговорюється, але платити цю ціну – ціну величезну та криваву – доведеться саме простим людям», - наголошують активісти.

 

І додають: "Наша позиція дуже проста: Росії не потрібна війна з Україною та Заходом. Нам ніхто не загрожує, ніхто не нападає. Політика, заснована на просуванні ідеї такої війни, – аморальна, безвідповідальна та злочинна, не може вестись від імені народів Росії. Така війна не може мати ні легітимних, ні моральних цілей. Дипломатія країни не може займати жодної іншої позиції, крім категоричного неприйняття такої війни".

 

У документі наголосили, що війна несе загрозу існуванню самої Росії: "Божевільні дії політичного керівництва країни, які штовхають нас до цієї межі, неминуче ведуть до формування у Росії масового антивоєнного руху. Кожен із нас стає його частиною".

 

Ми зробимо все можливе, щоб запобігти, а якщо це буде потрібно, то й зупинити війну, – запевнили активісти.

 

Як раніше інформувала «УМ», 30 січня у Москві помер відомий радянський актор Леонід Куравльов, який підтримував антиукраїнску політику Кремля і анексію Криму.