Стрілянина у Дніпрі: Командувач Нацгвардії Микола Балан йде у відставку

18:00, 27.01.2022
Стрілянина у Дніпрі: Командувач Нацгвардії Микола Балан йде у відставку

Командувач Нацгвардії України Микола Балан (facebook.com/NGUmainpage)

Командувач Національної гвардії України Микола Балан написав рапорт про відставку після жахливої трагедії у Дніпрі, яка сталася в четвер.

 

Нагадаємо, нацгвардієць Артемій Рябчук розстріляв з автомата караул НГУ, внаслідок чого 5 осіб загинули, ще 5 осіб отримали поранення. Троє з п'яти поранених перебувають у важкому стані.

 

Як повідомляє Україна молода, про намір піти у відставку Балан сказав на брифінгу в Дніпрі у четвер.

 

"Враховуючи, що за будь-які дії, хороші чи погані, несе відповідальність командир, сьогодні вранці я написав рапорт міністру внутрішніх справ з клопотанням перед Президентом України про відставку і звільнення з посади командуючого Національною гвардією", - зазначив Микола Балан.

 

За його словами, також від виконання обов'язків на час розслідування відсторонено командира полку, де сталася трагедія, його заступника по роботі з особовим складом і начальника штабу.

 

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії, що призвела до трагедії.

 

Народна депутатка Юлія Яцик повідомила, що, за попередньою інформацією, два місяці тому Рябчук попередив бійку між солдатами і повідомив про інцидент керівництво. Останні не вжили жодних заходів, визнали його "стукачем" і почали з нього знущатися. 

 

Як повідомляла «УМ», 27 січня близько 3:40 у Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, нацгвардієць Рябчук застрелив чотирьох військовослужбовців та одну цивільну жінку, ще п'ятеро людей дістали поранення.

 

Стрілок з автоматом втік з місця злочину. Близько 9.30 він сам здався патрульним поліції в м. Підгороднє. Тоді як поліція спочатку інформувала, що його затримали  спецпризначенці КОРД.

 

Президент Зеленський вимагав кадрових рішень через трагедію у Дніпрі.