Стратегічні об’єкти Казахстану взяли під контроль війська ОДКБ

16:33, 09.01.2022
Стратегічні об’єкти Казахстану взяли під контроль війська ОДКБ

У "миротворчому" контингенті держав-учасниць ОДКБ провідну роль грають російські військові. (odkb-csto.org)

Низка стратегічних об'єктів Казахстану передана під охорону об'єднаному "миротворчому" контингенту держав-учасниць Організації Договору колективної безпеки.

 

Втім, саме російські війська переважно контролюють стратегічні об’єкти країни.

 

Як інформує Україна молода, про це йшлося під час засідання оперативного штабу під головуванням президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва у неділю.

 

Зокрема, на офіційному сайті президента Республіки Казахстан наголошується, що на території Казахстану продовжує діяти режим надзвичайного стану.

 

Передачу під контроль путінських "миротворців" важливих стратегічних об'єктів, список яких не повідомляється, влада називає відновленням порядку та законності в країні.

 

«Виставлено блокпости, об'єднаному миротворчому контингенту держав-учасниць ОДКБ під охорону передано низку стратегічних об'єктів», - йдеться у повідомленні.

 

При цьому, силові структури продовжують "зачистку" населених пунктів країни.

 

З доповідями виступили генпрокурор, голова Комітету нацбезпеки, а також в.о. міністра внутрішніх справ країни.

 

Зазначається, що наразі порушено 125 кримінальних справ, до органів поліції доставлено 5,8 тисячі осіб, серед них є значна кількість іноземців.

 

"Касим-Жомарт Токаєв підкреслив, що силовими структурами будуть вжиті всі необхідні заходи щодо повного відновлення громадського порядку і безпеки в країні", – йдеться у повідомленні.

 

Також президент Казахстану доручив створити урядову комісію "з питань ліквідації наслідків, заподіяних в результаті заворушень в окремих регіонах".

 

                                           Токаєв перебуває на постійному зв'язку з Путіним (Фото: www.akorda.kz).

 

 

Як повідомляла «УМ», МВС Казахстану заявило про стабілізацію ситуації майже у всіх регіонах після масових акцій протесту та заворушень.

 

Газові протести в Казахстані почалися 2 січня. Майже у всіх великих містах Казахстану, включаючи столицю, місто Нур-Султан, сталися сутички між протестувальниками з одного боку та поліцією, спецназом та військовими – з іншого.

 

5 січня в Алмати від вогнепального поранення загинула дитина, також 7 січня до однієї з дитячих лікарень Алмати з важкими вогнепальними пораненнями було доставлено підлітка.