Медведчук не зміг звільнитися з-під домашнього арешту через Апеляційний суд

16:08, 17.12.2021
Медведчук не зміг звільнитися з-під домашнього арешту через Апеляційний суд

Віктор Медведчук й надалі перебуватиме під домашнім арештом 24/7. (facebook.com/MEDVEDCHUKVV)

Кум Путіна Віктор Медведчук продовжить перебувати під цілодобовим домашнім арештом у справі щодо сприяння постачанню вугілля з окупованих територій.

 

Як інформує Україна молода, відповідне рішення увалила колегія суддів Київського апеляційного суду у п’ятницю, 17 грудня.

 

«Суд залишив апеляційні скарги прокуратури і сторони захисту без задоволення, а рішення першої інстанції від 12 жовтня – без змін», - сказав прессекратар Київського апеляційного суду Тетяна Геведзе у коментарі Укрінформ.

 

Зауважимо, що 8 жовтня Медведчуку оголосили другу підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації шляхом організації поставок вугілля з ОРДЛО на підконтрольну Києву територію України.

 

12 жовтня суд відправ Медведчука під домашній арешт у цій справі. Обвинувачення тоді клопотало про арешт з альтернативою застави в 1 мільярд гривень і планувало оскаржувати це рішення.

 

Нардепу Медведчуку висунуто дві підозри: у державній зраді Україні, пов'язаній із видобутком нафти й газу в Чорному морі у змові з окупантами Криму, та у державній зраді, пов'язаній із домовленостями про постачання вугілля з окупованих територій Донбасу (ОРДЛО). 

 

За даними генпрокурорки Ірини Венедіктової, усього протягом 2015 року за постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та на виконання загального злочинного плану щодо сприяння діяльності терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР» перераховано, обготівковано та розподілено на їхню користь не менш ніж 200 млн гривень, не враховуючи коштів, сплачених у готівковій формі, з запланованих більш ніж 3,16 млрд гривень.