Україна вітає пропозицію Туреччини стати посередником між Києвом та Москвою

16:52, 29.11.2021
Україна вітає пропозицію Туреччини стати посередником між Києвом та Москвою

На Банковій вітають зусилля Анкари. (Фото Офісу президента)

В Офісі президента України привітали пропозицію президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана виступити посередником у переговорах між Києвом та Москвою.

 

Як інформує УМ, про це 29 листопада заявив радник голови ОП Михайло Подоляк.

 

«Безумовно, ми вітаємо всі зусилля, спрямовані на пошук оптимального рішення для повернення миру в Україну та для звільнення полонених. І тим більше ми вітаємо зусилля такого потужного гравця, яким зараз є Туреччина на глобальному політичному ринку», — сказав, зокрема, Подоляк.

 

Водночас прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков відмовився коментувати слова президента України Володимира Зеленського про те, що він передав Володимиру Путіну через Ердогана список осіб для обміну.

 

«Я залишаю без коментарів це повідомлення», — сказав Пєсков.

 

Нагадаємо, що 26 листопада стало відомо, що Володимир Зеленський передав російському лідеру список кримських татар, звільнення яких вимагає Україна. За його словами, турецький президент уже передав цей список російській стороні. Зазначимо, що Путін та Ердоган востаннє зустрічалися 29 вересня у Сочі.

 

Тоді Пєсков заявив, що єдиною базою для переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, яку Кремль називає «внутрішньоукраїнським конфліктом», залишаються Мінські угоди.

 

Як повідомляла УМ, Реджеп Таїп Ердоган готовий бути посередником між владою України та Росії.