У Раді хочуть «садити» за смертельні ДТП на 12-15 років

21:20, 23.11.2021
У Раді хочуть «садити» за смертельні ДТП на 12-15 років

В Україні назріло посилення кримінальної відповідальності за порушення ПДР. (facebook.com/patrolpolice.gov.ua)

Народні депутати хочуть посилити кримінальну відповідальність за порушення правил дорожнього руху в Україні.

 

До порядку денного у Верховній раді пропонують внести три законопроєкти.

 

Як повідомляє Україна молода, про це стало відомо з сайту Верховної ради України.

 

Зокрема, позафракційна депутатка Юлія Світлична внесла законопроект №6240 “Про внесення змін до статей 286 та 286-1 Кримінального кодексу України про посилення відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людей», який передбачає покарання до 8 років.

 

Вона вважає, що винуватець ДТП з важкими травами чи смертельними наслідками повинен отримати покарання від 5 до 8 років в’язниці (зараз 3-8 років) з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном від 3 до 5 років (зараз до 3 років).

 

У випадку загибелі кількох людей у дорожньо-транспортній пригоді, винуватець буде покараний до 8-12 років (зараз 5-10 років), та довічно буде позбавлений права керувати транспортним засобом .

Таке ж покарання отримає і порушник у випадку скоєння ДТП у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, яке спричинило смерть, але якщо ж жертв буде більше, термін становитиме 12-15 років (зараз 7-12 років).

 

Тоді як законопроект №6240-1 від фракції “Слуга народу” пропонує дещо м’якше покарання . У разі ДТП з тяжким або смертельним наслідком, ув’язнення від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 5-7 років

 

Третій законопроект № 6240-2 пропонує за ДТП, що спричинило смерть або тяжкі тілесні ушкодження саджати винуватця на строк від 5 до 8 років з позбавленням права керувати транспортним засобом на 5 років.

 

Як раніше інформувала «УМ», останнім часом найрезонансніші аварії фіксують у Харкові.

 

Зокрема, журналісти з’ясували в яких умовах відбуває покарання Олена Зайцева, яка на своєму авто вбила шістьох людей.