У Козині знайшли незадекларований маєток Іллі Киви

20:25, 23.11.2021
У Козині знайшли незадекларований маєток Іллі Киви

Маєток у Козині, в якому живе Ілля Кива, нардеп чомусь не задекларував. (bihus.info)

Журналісти знайшли незадекларований будинок скандально відомого народного депутата України від "Опозиційної платформи - За життя" Іллі Киви.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив у своєму фільмі-розслідуванні  журналіст Bihus.Info Данило Мокрик.

 

Журналістам вдалося ідентифікувати будинок завдяки фото та відеозаписам, в яких про обшук в нардепа Іллі Киви розповідав його колега з ОПЗЖ, Вадим Рабінович. 

 

На численних відео, опублікованих Рабіновичем, інтер'єр та екстер'єр будинку, а також територія навколо нього часто потрапляють у кадр.

 

Співставивши те, що вже потрапило до кадру з оголошеннями про продаж та оренду нерухомості, журналісти встановили, що йдеться про триповерховий будинок у Козині біля Києва.

 

Зазначається, що у березні минулого року його виставили на продаж, оцінивши при цьому 21 мільйон гривень. Також пропонувалась довгострокова оренда будинку за 120 тисяч гривень на місяць.

 

Ні самого будинку, ні витрат на нього немає у декларації нардепа Ківи.

 

Зазначимо, що Вадим Рабінович і сам Кива в своїх повідомленнях про обшуки розповідали про цей будинок як про житло Киви.

 

Так, Рабінович розповідав про обшуки в будинку, а Кива заявив, що до нього приходили з обшуками з ДБР та Офісу генпрокурора.

 

В оголошеннях йдеться, що будівля має загальну площу 420 кв. м. На трьох поверхах маєтку є 8 кімнат.

 

Біля будинку журналістам вдалося також зафіксувати автомобіль KIA, зареєстрований на колишнього помічника нардепа Киви – Олександра Даниленка.

 

Варто зазначити, що деякі зі своїх відео, які нардеп від ОПЗЖ публікує в соцмережах, він записує саме в автомобілі KIA, а не в Toyota Land Cruiser, вказаному в декларації як власність брата, якою нардеп користується.

 

На прохання журналістів прокоментувати, кому належить будинок, Кива у грубій формі відмовив.

 

 

Як повідомляла «УМ», на минулому тижні до маєтку Киви прийшли проводити обшук слідчі.