Резніков і Воллес заявили про поглиблення двостороннього співробітництва

11:34, 17.11.2021
Резніков і Воллес заявили про поглиблення двостороннього співробітництва

Бен Воллес та Олексій Резніков зробили спыльну заяву. (Фото Міноборони)

Державний секретар з питань оборони Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Бен Воллес та міністр оборони України Олексій Резніков провели переговори у Києві в середу вранці.

 

Зокрема, сторони обговорили питання розвитку безпекової ситуації на окупованих територіях Сходу України та навколо її кордонів, співробітництво України з НАТО та у двосторонньому форматі.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Міноборони України.

 

Зазначається, що глави делегацій особливу увагу приділили розгляду питання подальшого використання російським воєнно-політичним керівництвом гібридних методів ведення війни як проти України, так і країн-членів ЄС та НАТО, а також продовження мілітаризації Азово-Чорноморського регіону та перешкоджання з боку країни-окупанта — РФ вільному судноплавству.

 

Керівники оборонних відомств двох країн констатували факт подальшого загострення безпекової ситуації через безвідповідальні та провокативні дії Росії.

 

«При цьому сторони наголосили, що Україна та Велика Британія — стратегічні партнери у сфері безпеки та оборони, які мають спільне бачення щодо протидії викликам та загрозам сьогодення і повністю віддані справі забезпечення миру і безпеки в Європі, захисту спільних цінностей та свобод», - йдеться у повідомленні.

 

Резніков і Воллес говорили в про двосторонню співпрацю. Зокрема, про реалізацію підписаної на минулому тижні у Лондоні Міжурядової рамкової угоди щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей українського флоту на суму 1,7 млрд фунтів стерлінгів.

 

За словами пана Воллеса, Велика Британія продовжить надавати всебічну підтримку Україні у сфері розвитку демократії, проведенні реформ та розвитку спроможностей Збройних Сил, а також реалізації євроатлантичної інтеграції України.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні президент України Зеленський і британський міністр Воллес говорили про безпеку судноплавства у Чорному і Азовському морях