Бойовий генерал Ігор Павловський звільнився із СІЗО під заставу

18:01, 05.11.2021
Бойовий генерал Ігор Павловський звільнився із СІЗО під заставу

Ігор павловський (у центрі) радіє звільненню зі слідчого ізолятора. (facebook.com/ Ростислав Кравець)

Колишній заступник міністра оборони, бойовий генерал Ігор Павловський звільнився із Лук’янівського СІЗО у Києві в п’ятницю.

 

На волю він вийшов після того, як за нього було внесено заставу у розмірі 18 млн гривень, яку зібрав фонд Порошенка разом з ГО "Солідарна справа громад".

 

Як інформує Україна молода, про звільнення Павловського повідомили його адвокати.

 

«Сьогодні викупили генерал-лейтенанта Павловського з полону», - написав у соцмережах захисник Ростислав Кравець і оприлюднив відповідну світлину, зроблену під стінами СІЗО №13.

 

Тоді як інший захисник Павло Черненко також підтвердив пресі інформацію про звільнення підзахисного під заставу.

 

Відомо, що 15 мільйонів 900 тисяч гривень до застави доклала родина п’ятого президента Петра Порошенка, а 2 мільйони 100 тисяч гривень зібрали "небайдужі українці через акцію у соцмережах", передає партія «Європейська солідарність».

 

За словами Порошенка, "спроба ув’язнити Павловського – це "ганьба владі і ганьба Зеленському".

 

«Саме він (Зеленський - ред.) замовив цю політичну вмотивовану справу. Напевно, Зеленський цілив у своїх політичних опонентів, але подібні його дії підривають обороноздатність держави», - цитують слова Порошенка у партії «ЄС».

 

Ігор Павловський — генерал-лейтенант, який очолював оборону Маріуполя під час боїв у вересні 2014 року. Упродовж 2015-2019 років він був заступником міністра оборони України. У Росії проти нього порушили кілька кримінальних проваджень.

 

Нагадаємо, 12 липня Печерський райсуд столиці обрав ексзаступнику міністра оборони Ігорю Павловському запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі понад 475 млн грн.

 

Згодом Київський апеляційний суд знизив розмір застави до 300 мільйонів гривень, а потім - до 18 мільйонів.

 

Ще 2 липня слідчі ДБР оголосили підозру трьом колишнім посадовим особам Міноборони та голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» у межах розслідування справи щодо закупівлі військової техніки низької якості.

 

За інформацією слідства, державі було завдано збитків на понад 475 млн гривень.

 

Окрім Павловського, у справі фігурують ще троє людей: голова правління заводу «Кузня на Рибальському» Валерій Шандра і двоє колишніх начальників одного з профільних департаментів міністерства оборони. Їм усім уже обрали запобіжні заходи. Загальна сума застави для всіх фігурантів перевищує 1,8 мільярда гривень.