Павло Рябікін очолив міністерство з питань стратегічних галузей промисловості

15:45, 04.11.2021
Павло Рябікін очолив міністерство з питань стратегічних галузей промисловості

Павло Рябікін став міністром. (facebook.com/rjabikin.pavel)

Колишній голова Державної митної служби України Павло Рябікін призначений міністром з питань стратегічних галузей промисловості у четвер.

 

На цій посаді в уряді він змінив Олега Уруського, який подав заяву про відставку 1 листопада.

   

Як повідомляє Україна молода, за призначення Рябікіна проголосували 237 народних депутатів під час засідання.

 

Павло Рябікін з 2020 року очолював Державну митну службу України. До цього з 2017 року був генеральним директором Державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

 

Як зазначають у партії «Слуга народу», в часи, коли Рябікін був гендиректором Міжнародного аеропорту «Бориспіль», за результатами роботи він посів другу сходинку рейтингу ТОП-100 2017 р. кращих менеджерів України.

 

Головним завданням для всіх органів державної влади ЗСУ та військових формувань для ОПК Павло Рябікін бачить забезпечення нацбезпеки та захист територіальної цілісності України.

 

Серед пріоритетів роботи міністерства – забезпечення державним замовленням вітчизняних виробників, залучення до співпраці провідних світових виробників, підвищення експортного потенціалу ОПК, оперативне та виважене проведення заходів з реструктуризації та корпоратизації підприємств ОПК.

 

Рябікін народився 1965 року у Києві. Навчався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка на факультеті міжнародних відносин та міжнародного права.

 

Він тричі обирався народним депутатом: у 2000-2005 роках - двічі як безпартійний, у 2012-2014 роках - від партії "УДАР". У 2014-2015 роках працював заступником голови Київської міської державної адміністрації (КМДА).

 

                             Нові призначення в уряді: Верещук, Резніков, Свириденко, Рябікін (коллаж: Слуга народу).

 

Як повідомляла «УМ», Верховна Рада також призначила міністром оборони Олексія Резнікова та міністеркою з питань реінтеграції Ірину Верещук.

 

Також першою віцепрем'єркою - міністеркою економіки стала Юлія Свириденко.