У будинку міністра економіки Любченка проводять обшук через «скрутки»

13:25, 03.11.2021
У будинку міністра економіки Любченка проводять обшук через «скрутки»

Слідчим і оперативникам довелося перелазити через паркан садиби Любченка. (facebook.com/slidstvo.info)

Слідчі СБУ і детективи НАБУ  проводять обшук в будинку міністра економіки Олексія Любченка, який напередодні написав заяву про відставку.

 

Також обшуки відбуваються і у виконувача обов'язків голови Державної податкової служби Євгена Олейнікова та у центральному апараті ДПС.

 

Правоохоронцям довелося перелазити через паркан садиби урядовця, як засвідчує фото з місця події.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Слідство.Інфо з посиланням на власні джерела.

 

Також журналісти оприлюднили фото з місця події.

 

Тоді як правоохоронці нічого не коментують.

 

За даними видання, обшуки можуть бути пов'язані зі «скрутками» та ухиленням від сплати податків.

 

Так званими «скрутками» називають створення умов, коли одним компаніям повертають сплачене іншими компаніями ПДВ без достатніх для цього підстав.

 

За неофіційними даними, держбюджет щомісяця втрачав від 2,6 млрд грн до 3,5 млрд грн саме через «скрутки», які нібито «дахували» керівники податкової і Мінекономіки.

 

 
ДОПОВНЕНО: У той час, як у Любченка тривали обшуки, Верховна Рада проголосувала за його відставку з посади першого віцепрем'єра - міністра економіки. Це рішення  підтримали 320 нардепів.
 
 
Окремі обранці обурювалися, що Любченко не прийшов до парламенту, щоб прозвітувати про свою діяльність на посаді. Втім, зрозуміло, що останньому було не до звітів у той час. 
 

У свою чергу, в податковій повідомили, що обшуки проводять у ДПС у справі про порушення податкового законодавства підприємствами Полтавської області.

 

Зазначається, що податкова ще у грудні 2020 року та у січні 2021 року провела перевірку управління у Полтавській області з питань відпрацювання ризикових підприємств, у тому числі й тих, які фігурують у цій справі.

 

«За результатами перевірки було виявлено низку порушень службової дисципліни представниками ГУ ДПС у Полтавській області, у зв'язку з чим до посадових осіб було вжито заходів дисциплінарного впливу», - йдеться у повідомленні.

 

У ДПС запевняють, що передали матеріали перевірок до Державного бюро розслідувань.

 

Як повідомляла «УМ», у вівторок пан Любченко написав заяву про відставку. На його місце розглядають заступника голови Офісу президента Юлію Свириденко.

 

Олексія Любченка було призначено міністром економіки 20 травня. До цього він очолював податкову.

 

В.о. голови ДПС  тоді ж став Євген Олейніков, наближений до Любченка.