У РФ хочуть садити за ототожнення СРСР із нацистською Німеччиною

15:52, 27.10.2021
У РФ хочуть садити за ототожнення СРСР із нацистською Німеччиною

Історичні міфи в РФ намагаються закріпити у законодавстві. (duma.gov.ru)

У Держдумі Росії пропонують штрафувати на 2 тис. рублів або заарештовувати на 15 діб за ототожнення ролі СРСР та нацистської Німеччини у Другій світовій війні.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у пресслужбі Держдуми РФ.

 

«Відповідно до поправок за публічне "ототожнення цілей, рішень і дій керівництва СРСР, командування та військовослужбовців СРСР з цілями, рішеннями і діями керівництва нацистської Німеччини, командування та військовослужбовців нацистської Німеччини і європейських країн осі, встановленими вироком Нюрнберзького трибуналу.

 

А також за "заперечення вирішальної ролі радянського народу в розгромі нацистської Німеччини та гуманітарної місії СРСР при звільненні країн Європи" громадянам загрожуватиме штраф до 2 тис. рублів, або адміністративний арешт на 15 діб», - «розяснили» у Держдумі.

 

За повторне порушення штраф вже складе 5 тис. рублів.

 

Для юридичних осіб максимальне покарання може становити до 100 тис. рублів штрафу або адміністративне призупинення діяльності на термін до 90 діб.

 

Публічністю автори законопроєкту називають поширення відповідної інформації у виступах, публічно демонстрованих творах, у ЗМІ чи інтернеті.

 

Запропоновані поправки внесли в Кодекс про адміністративні правопорушення РФ, якими пропонується встановити відповідальність за публічне ототожнення ролі СРСР і нацистської Німеччини.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна Сталіна за володарювання