Нардеп Поляков перед смертю посварився з депутаткою-співмешканкою і пив у ресторані

17:39, 08.10.2021
Нардеп Поляков перед смертю посварився з депутаткою-співмешканкою і пив у ресторані

Депутати Антон Поляков і Анна Скороход були вперше публічно помічені разом у кафе Львова влітку. (Фото: TabloID)

Поліція Києва з’ясувала, як провів останні години життя 33–річний народний депутат Антон Поляков, якого знайшли мертвим у таксі у Києві в ніч на 8 жовтня.

 

За даними слідства, обранець того вечора посварився зі своєю співмешканкою, також депутаткою Анною Скороход і пішов розважатися до ресторану «Нуар» з її помічником Русланом Джамбулатовим.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив начальник поліції Києва Іван Вигівський під час брифінгу в п’ятницю

 

Наразі поліція вивчає такі версії причин смерті Полякова:

 

Хронічне захворювання, яке могло призвести до смерті;

Отруєння якоюсь речовиною - як  самостійно, так і невідомою особою.

 

Зокрема, попереднє лікарське свідоцтво про смерть, зроблене після розтину, свідчить, що причиною смерті була гостра коронарна недостатність, гостра ішемічна хвороба серця.

 

При цьому, в крові Полякова знайдено алкоголь в об’ємі близько 1 проміле. Це означає ступінь сп’яніння, при якому людина відчуває ейфорію, сильне порушення рухових функцій і мислення, у неї можуть бути неконтрольовані емоційні сплески, агресія.

 

                                                                        Антон Поляков. 

 

Призначено судово-медичну та токсикологічну експертизу трупу, результати якої очікуються протягом двох днів.

 

За даними поліції, після ресторану Поляков і Джамбулатов більше години каталися по столиці на машині. Згодом нардеп пересів у таксі, де і помер. Тоді як Джамбулатов після ресторану лишався тверезим.

 

"Знайомий запропонував нашому загиблому поїхати до співмешканки, однак у зв’язку з побутовими проблемами — сваркою зі своєю співмешканкою, він не захотів їхати, і вони близько півтори години їздили по різних місцях. Після цього знайомому набридло спілкування із загиблим, і він запропонував йому на таксі добратися додому", - сказав Вигівський.

 

За його словами, Джамбулатова уже допитали, але не затримували.

 

Анну Скороход не стали допитувати, бо вона "погано себе почувала". Зауважимо, що пані Скороход, як і Полякова, свого часу виключили з фракції «слуг».

 

Коли вранці у п’ятницю стало відомо про смерть Антона Полякова, депутатка Скороход двічі знепритомніла у приміщенні комітетів Ради, її забрала швидка допомога.

 

Окремі ЗМІ писали, що Джамбулатов, який склав компанію Полякову в комітетах, нібито «злодій у законі», який потрапив під санкції.

 

Однак у поліції кажуть, що перевірили історію Джамбулатова і дійшли висновку, що це не та людина, щодо якої РНБО вводило у травні санкції. Просто він повний тезка - за ім'ям і прізвищем, у якого немає кримінального минулого, він працює помічником депутатки Скороход.

 

Начальник столичної поліції каже, що медична історія померлого депутата під час розслідування кримінального провадження буде перевірена на предмет наявності у нього хронічних хвороб, які могли б бути небезпечними для життя.

 

Поліція також перевіряє, чи було відомо Полякову про ймовірну наявність у нього хронічної і небезпечної для життя хвороби.

 

Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

 

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою «Природна смерть».