Зеленський ухильно відповідає про другий термін президенства

12:38, 03.10.2021
Зеленський ухильно відповідає про другий термін президенства

Зеленський вдруге зібрав у Трускавці "слуг народу". (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський продовжує ухильно відповідати на питання про те, чи планує він висувати свою кандидатуру на другий термін повноважень.

 

За його словами, він може піти на другий президентський термін, якщо не встигне виконати всі свої обіцянки

 

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський заявив під час брифінгу в курортному Трускавці за підсумками зустрічі з фракцією «Слуга народу» в неділю, 3 жовтня.

 

Онлайн-трансляцію брифінгу організувала партія «СН» у соцмережах.

 

Президент запевнив журналістів, що точно допрацює до кінця каденції, якщо достроково виконає всі свої обіцянки.

 

«Я нічого не вирішив щодо другого терміну. ​​Проте, щояпіду, колиявиконаювсіобіцянки, яговорив трохи про інше. У нас була статистика, ми виконали 30-35% наших обіцянок і нашої програми, і вже половина терміну пройшла.

 

Я сказав, що якщо ми з вами не будемо швидко працювати, особливо в Верховній Раді, тому що та статистика стосувалася саме роботи на законодавчій основі, якщо нам постійно будуть говорити, що це суперечить регламенту, і якщо буде постійно політичний спам через тисячі поправок, ми не встигнемо це зробити. А я хочу зробити все і встигнути все, що я пообіцяв», - сказав Зеленський.

 

Глава держави додав, що це також не означає, що якщо він встигне це зробити за 4,5 року, то піде за півроку до кінця своєї каденції.

 

«Ні, я до кінця точно попрацюю», - запевняє президент.

 

Як повідомляла «УМ», в травні 2020 року Зеленський вперше заговорив про другий термін президентства, хоча перед виборами обіцяв, що балотується на один термін.

 

Зокрема, глава держави вирішив, що однієї президентської каденції йому не вистачить. Після чого почав заявляти, що остаточно ще не визначився щодо другої каденції.