Зеленський стурбований затриманням Саакашвілі у Грузії

21:38, 01.10.2021
Зеленський стурбований затриманням Саакашвілі у Грузії

Саакашвілі таки поїхав до Грузії на вибори і був арештований (Скріншот відео грузинського ТБ)

Міністерство закордонних справ України викликало посла Грузії в Києві через затримання колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі

 

При цьому, президент Володимир Зеленський стурбований новинами про затримання і «тоном заяв, які звучать в Грузії щодо можливого розвитку ситуації».

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують речник МЗС Олег Ніколенко і речник Зеленського Сергій Никифоров у п’ятницю ввечері.

 

«До Міністерства закордонних справ запрошено керівника посольства Грузії в Україні для отримання офіційної інформації про підстави та обставини такого затримання», — написав Ніколенко в Twitter.

 

Нагадаємо, що Саакашвілі є громадянином України. Громадянство йому повернули у травні 2019 року указом президента Володимира Зеленського.

 

Відтак, спікер президента України Сергій Никифоров заявив:

 

«Україна звертається до грузинської сторони по роз'яснення щодо усіх обставин та причин такого кроку відносно українського громадянина. Посольство України в Грузії поки що не отримало офіційної інформації про затримання. Але наші консули вже працюють над тим, аби надати Міхеїлу Саакашвілі усю необхідну допомогу».

 

ДОПОВНЕНО: Згодом нардеп від Слуги народу Ліза Ясько опублікувала спільне відео з експрезидентом Грузії Саакашвілі в якому йдеться про те, що обидва політики люблять одне одного і тепер разом.
 
 
"Ми записали це відео до від'їзду Михайла в Грузію. Про те, що ми разом. Про те, що любимо одне одного і підтримуємо. Любов і Боротьба за свою державу - це благородна справа!", - написала Ясько.
 
 
На відео Саакашвілі каже грузинською, українською і англійською мовами: "Треба сказати, що ми разом, що ми закохані одне в одного і що у нас спільне життя. І хочу всім побажати щастя".
 
 

 

Зазначимо, що 1 жовтня в столиці Грузії – Тбілісі затримали Саакашвілі і відправили в СІЗО в місті Руставі (неподалік Тбілісі).

 

Згодом на сторінці Саакашвілі в Facebook опублікували відео, в якому він говорить, що приїхав до Грузії, щоб «допомогти народу» і що 3 жовтня «святкуватиме перемогу».

 

Вранці 1 жовтня Саакашвілі повідомляв, що прилетів в місто Батумі.

 

Експрезидент Грузії залишив країну в 2013 році. Проти нього на батьківщині порушено чотири кримінальні справи, за двома з них є вироки.