Смерть мера Кривого Рогу: МВС розглядає три версії

07:33, 16.08.2021
Смерть мера Кривого Рогу: МВС розглядає три версії

Мера Кривого Рогу знайшли мертвим на порозі власного будинку в селі Вільне. (Фото 0564.ua)

Слідство розглядає три версії смерті міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова.

 

Мера знайшли мертвим на порозі власного будинку в селі Вільне під Кривим Рогом, поруч лежав мисливський карабін «Сайга».

 

Як повідомляє Україна молода, версії загибелі озвучив журналістам директор з комунікацій МВС Артем Шевченко в ніч на понеділок.

 

«Кількість варіантів обмежена: це або вбивство, або самогубство, або необережне поводження зі зброєю. Так буває... Ніякого четвертого варіанту бути не може», - заявив Шевченко.

 

Речник МВС порадив дочекатися перших результатів слідчих дій, щоб робити якісь висновки.

 

Адже причину смерті Павлова, а також характер поранення має встановити судово-медична експертиза. Кулі та виявлену на місці зброю вивчатимуть експерти-балістики, і їм може знадобитися більше часу, ніж медикам.

 

«Первинні слідчі дії покажуть ознаки ймовірності одного з трьох варіантів... Поліцейські Дніпропетровської області проводять слідчі дії. Завтра картина буде більш-менш очевидна... Давайте почекаємо», - резюмував Артем Шевченко.

 

                                                                     Костянтин Павлов. 

 

Водночас, поліція дослідила відео з камер спостереження у будинку мера Павлова. Як інформує видання «Страна» з посиланням на джерело в поліції, посадовець нібито застрелився сам.

 

«Зняли відео з камер спостереження, де чітко видно, як загиблий мер ходить по дому з рушницею, приставляв собі її до серця, приміряючись, відставляючи і знову приміряючи. Потім на відео видно, як він вставив один патрон. Багато курить. З кимось переписується по телефону. Потім вистрілив. Позадкував до виходу, впав. Є відео, де він вивалюється із вхідних дверей», - пише видання.

 

Відзначається, що стали відомі також перші результати експертизи.

 

«На курку його палець, змиви, порохові гази, балістика», - розповіло джерело поліції.

 

Як повідомляла «УМ», знайомий знайшов мертвим міського голову Кривого Рогу Костянтина Павлова на порозі його власного будинку в калюжі крові та з мисливським карабіном «Сайга» у неділю.

 

Партія ОПЗЖ, до якої належав мер, наполягає, що його вбили, бо він був життєлюбом.

 

Президент Зеленський узяв розслідування справи Павлова під особистий контроль.