Рада проголосувала за відставку Авакова

10:18, 15.07.2021
Рада проголосувала за відставку Авакова

Арсен Аваков пішов з уряду. (Фото з ФБ-сторінки Арсена Авакова)

Верховна Рада звільнила Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ більшістю голосів на засіданні в четвер.

 

Як повідомляє Україна молода, за відповідне рішення проголосував 291 народний депутат.

 

«Я думаю, що варто подякувати Арсену Борисовичу Авакову за всі ті роки, які він працював на користь нашої держави», - сказав після голосування спікер Ради Дмитро Разумков.

 

Фракція "Батьківщина" принципово не голосувала за відставку Авакова. Також не стала голосувати за це фракція "Опозиційної платформи – За життя".

 

 

Депутатка від "Голосу" Олександра Устінова під час обговорення сказала, що Аваков має не лише бути звільненим, а й понести кримінальну відповідальність.

 

Ірина Геращенко з "Європейської солідарності" заявила, що її політична сила вимагає відставки всього уряду Володимира Зеленського і збирає підписи на це.

 

«Ключовий момент у відставці Авакова. Зеленський і слуги вчергове плюють на Конституцію і парламентсько- президентську республіку. Аваков пише заяву на вимогу Зеленського. А наступника називає не монобільшість, не уряд, який має запропонувати парламенту кандидатуру нового міністра, а сам Зеленський», - наголошувала пані Геращенко перед голосуванням.

 

Аваков обіймав посаду міністра МВС понад 7 років - найдовше з усіх урядовців в історії незалежної України: з лютого 2014 року.

 

Він перебував на посаді міністра внутрішніх справ в урядах Арсенія Яценюка, Володимира Гройсмана, Олексія Гончарука і Дениса Шмигаля.

 

Нагадаємо, Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ 13 липня.

 

Народні депутати від "Слуги народу" у той же день обговорили питання звільнення Авакова на засіданні фракції.

 

За результатами засідання стало відомо, що головним кандидатом на посаду голови МВС є чинний голова Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський. Він повідомив, що зголосився на пропозицію президента очолити Міністерство внутрішніх справ.

 

Розгляд кандидатури Дениса Монастирського на посаду нового міністра відбудеться у п'ятницю, 16 липня.

 

"Україна молода" зібрала версії причин відставки очільника МВС.