Ексміністра Рудьковського відправили в СІЗО

09:31, 25.06.2021
Ексміністра Рудьковського відправили в СІЗО

Ексміністра Рудьковського знову у СІЗО

Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід колишньому міністру транспорту і зв’язку Миколі Рудьковському та відправив його під варту у справі про організацію викрадення ексголови компанії «Нафтогазвидобування», а нині нардепа від «Слуги народу» Олега Семінського.

 

Як інформує УМ, про це пише пресслужба суду.

 

«За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу сторони захисту задоволено частково. Апеляційну скаргу прокурора задоволено. Ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 24 травня 2021 року скасовано та постановлено нову, якою клопотання слідчого СБ України про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного громадянина Р. задоволено», — йдеться в повідомленні Київського апеляційного суду.

 

Раніше Рудьковського за цією справою посадили під домашній арешт, але тепер відправили за ґрати. Там він пробуде щонайменше до 22 липня.

 

Нагадаємо, що 25 лютого Офіс генпрокурора заявив про вручення підозр пʼятьом особам у справі про викрадення голови компанії «Нафтогазвидобування» Олега Семінського, який тепер є депутатом «Слуги народу». За даними слідства, організатором злочину був його колишній бізнес-партнер, народний депутат кількох скликань, колишній міністр транспорту і зв’язку Микола Рудьковський.

 

Згідно з матеріалами слідства, у 2012 році керівника «Нафтогазвидобування» викрали і понад три роки незаконно утримували в нелюдських умовах. Його систематично катували, а від родичів вимагали сплатити $200 тисяч «боргу».