Арсен Аваков на своєму місці – Дмитро Разумков

17:05, 20.06.2021
Арсен Аваков на своєму місці – Дмитро Разумков

У політикумі активно обговорюють можливу втрату крісла міністром Арсеном Аваковим. (Фото МВС)

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков переконаний, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ефективно виконує свої обов’язки і перебуває «на своєму місці».

 

Як передає Україна молода, про це спікер заявив у інтерв’ю Радіо Свобода.

 

Зокрема, пан Разумков, відповідаючи на запитання читача, чому Верховна Рада не звільнила Авакова, наголосив:

 

«Якщо дозволите мою особисту думку, то я думаю, що міністр внутрішніх справ – на своєму місці. Він достатньо ефективно виконує свої функції. Критикувати всіх можна. І мене, і його, і народних депутатів України. Але я думаю, що він відповідає тій посаді, на якій сьогодні є».

 

Також голова парламенту повідомив, що парламент розгляне законопроєкт про олігархів, внесений президентом як невідкладний, у першому читанні до кінця поточної сесії.

 

«Терміни вже виходять. Там потрібен час на опрацювання комітетом. Ну, і теоретично на наступному або через тиждень у залежності від комітету, коли він буде готовий до розгляду, ми зможемо його (законопроєкт про олігархів – Ред.) побачити у залі… Я думаю, що в першому читанні багато хто натисне кнопку «за». Мабуть, не всі. Тому що є альтернативні законопроєкти», – сказав Разумков.

 

Щодо другого читання, то спікер висловив переконання, що депутати будуть вносити свої пропозиції і він сам теж буде вносити свої пропозиції.

 

Як повідомляла «УМ», останнім часом з неофіційних джерел ЗМІ стало відомо, що восени уряд Дениса Шмигаля можуть відправити у відставку, щоб заодно звільнити і «довговічного» міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

 

Раніше на пресконференції 20 травня президент Зеленський заявив, що він буде «серйозно говорити з міністром» внутрішніх справ у разі, якщо суд визнає Яну Дугарь, Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка невинуватими у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

 

Арсен Аваков очолює МВС з лютого 2014 року.