Україна на саміті G-7 стала головним міжнародним питанням

14:54, 13.06.2021
Україна на саміті G-7 стала  головним міжнародним питанням

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн

Лідери країн-учасниць «Великої сімки»у ході саміту підтримали територіальний суверенітет України і висловили готовність допомагати нашій країні у проведенні реформ.

 

Як інформує УМ, про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фонд дер Ляєн у Twitter.

 

Вона зазначила, що для України надзвичайно важливо будувати потужні інституції, засновані на верховенстві права, а також наголосила на спільній протидії Москві.

 

«Україна - серед основних питань нашого спільного порядку денного.Утой час, як Росія продовжує завдавати шкоди європейському порядку безпеки, ми можемо розраховувати, що потужний трансатлантичний Альянс дасть на це відповідь», - заявила фон дер Ляєн.

 

У ході саміту також обговорювали питання Білорусі.

 

Сторони домовилися працювати над посиленням дієвості санкцій проти режиму Лукашенка та виділення коштів на підтримку демократизації Білорусі.

 

Нагадаємо, у суботу, 12 червня, у Великобританії стартував саміт країн G7 – США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії та Канади.

 

Головними темами саміту є посилення глобальної системи охорони здоров’я, проблеми клімату, а також дії Росії на кордоні з Україною.

 

Як інформувала УМ, канцлерка Німеччини Ангела Меркель обговорила ситуацію щодо газопроводу «Північний потік-2» під час зустрічі з президентом США Джо Байденом на полях саміту «Великої сімки» на півдні Британії у суботу ввечері.