Аваков попереджає про загрозу терактів на ГТС України

20:22, 05.06.2021
Аваков попереджає про загрозу терактів на ГТС України

Арсен Аваков розповів пресі про загрози, які несе Україні запуск газопроводу «Північний потік-2». (Фото МВС)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков очікує провокацій і спроб терористичних актів на українській ділянці газопроводу з Росії через запланований запуск газопроводу «Північний потік-2».

 

Як повідомляє Україна молода, про це очільник МВс заявив спілкуючись з пресою під час  спільних навчань гвардійців, поліції та рятувальників, які відбулися на Харківщині у суботу.

 

«Ми говоримо про реальні загрози. Путін вчора заявив про те, що перша нитка Північного потоку-2 добудована. Газ все ще транспортується нашим газопроводом і повинен транспортуватися деякий час далі, а потім, напевно, Путін захоче пустити газ в обхід України», - цитують Арсена Авакова у МВС.

 

І додав: «Тому ми очікуємо... що будуть провокації, спроби терактів на нашій ділянці газопроводу і тоді скажуть: "Дивіться, бачите, ось - тому пускаємо через Північний потік-2».

 

 

За його словами, відповідні дані надходять від розвідки і такої інформації достатньо.

 

«Тому ми, виходячи з цього, переглядаємо різні сценарії і підсилюємо реагування, в тому числі по об'єктах критичної інфраструктури, газової інфраструктури, греблях, дамбах і так далі», - сказав міністр, який перевіряв боєготовність підрозділів Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС і Держприкордонслужби.

 

Нагадаємо, проєкт "Північний потік-2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

 

Як повідомляла «УМ», міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що  газопровід через Україну стримує агресію Росії. Адже після завершення «Північного потоку-2» в Росії вже не буде потреби в збереженні і захисті газотранспортної інфраструктури в Україні.